Израел: Истрага случајева миокардитиса после Фајзер вакцине

Прелиминарна студија показала на десетине појава упале срчаног мишића, који су се догодили на више од пет милиона вакцинисаних људи, након друге дозе Фајзер вакцине

Фото: Бета/АП

ЈЕРУСАЛИМ – Израелско Министарство здравља саопштило је данас да испитује мали број случајева упале срчаног мишића код људи који су примили Фајзерову вакцину против ковида-19, али да још увек није донело закључке.

Из Фајзера наводе да није примећена виша стопа тог обољења од оне која би се обично очекивала у општој популацији, преноси Ројтерс.

Израелски координатор за одговор на пандемију Нахман Аш рекао је да је прелиминарна студија показала на десетине појава миокардитиса који су се догодили међу више од пет милиона вакцинисаних људи, пре свега након друге дозе.

Аш је рекао да није јасно да ли је ово необично високо и да ли је повезано са вакцином.

Како се наводи, већина случајева забележена је међу људима до 30 година.

„Министарство здравља тренутно испитује да ли постоји вишак морбидитета (стопе болести) и да ли се то може приписати вакцинама”, рекао је Аш и нагласио да Министарство здравља тек треба да донесе закључке, преноси Танјуг.

Утврђивање везе, додао је, било би тешко јер миокардитиси, стања која често пролазе без компликација, могу бити изазвани разним вирусима, а сличан број случајева пријављен је и претходних година.

Из Фајзера наводе да су у редовном контакту са израелским Министарством здравља ради прегледа података о вакцини.

„Нежељени догађаји се редовно и темељно преиспитују и нисмо приметили већу стопу миокардитиса од оне која би се очекивала у општој популацији. Узрочна веза са вакцином није установљена”, пише у саопштењу компаније.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

 1. Један аспект планетарне подвале је у следећем стању ствари.

  Претпоставимо овако: већина доза су плацебо, то јест безопасни и бездејствени физиолошки раствор, а само мали проценат садржи праву вакцину.

  Преко 700 милиона је „вакцинисано“ до сада (крај априла 2021), или 7 милиона уколико је вакцина била присутна у, рецимо, један проценат (1%) доза.

  Да би се ефекат вакцинисања проценио квантитативно (статистички), у стандардним условима (пре пландемије) је увек проблем недовољан број људи који учествују у експерименту. Статистички закључци су тада непоуздани, то јест са великом маргином могуће грешке.

  Овим масовним експериментом (без преседана у историји), фарма компаније су прикупиле податке о дејству вакцина на милионе људи. Таква масовност пружа огромне повољности за врло поуздану анализу и развој нових фармако производа. Овде не разматрамо друге социјално-психолошке ефекте утеривања људске расе у логорску дисциплину глобалног гулага…

  Међутим, врло важан моменат је да ће размере негативних ефеката бити сакривене од плебса, то јест, биће објављени „фризирани“ подаци.

  Разлог је математички гледано врло прост — јер ће се број стварних негативних ефеката делити са огромним бројем укупно наводно вакцинисаних, тако да ће проценти изгледати занемарљиви.

  На пример, ако неки негативни ефекат, проузрокује смрт или тешко оштећење код 20 хиљада људи, то је 20.000 / 700.000.000, што је приближно 2/70.000 или 0.002857142%, дакле 2.8 хиљадитих од једног процента!

  Наравно, овакав број неће изазвати протесте заморчића.

  Али, у стварности, смртност је 20.000 / 7.000.000 или приближно 0.29% и то само за један негативни ефекат, а њих већ знамо да има више.

  Још једна илустрација истих бројева: Да ли бисте ви стали у ред за вакцину која ће да убије двадесет (20) људи од 7 хиљада вакцинисаних (или 29 од 10 хиљада)?

  Сличну подвалу открио је и документовао Проф. Јоанидис (https://profiles.stanford.edu/john-ioannidis).

  Радило се о званичним извештајима (америчких, али и других) државних агенција о смртности од Ковида у првих неколико месеци. Наводно, смртност је била око 3-5% јер је број заражених био драстично умањен. Таква смртност је многима утерала страх у кости а утицала да изветри ионако слаба способност рационалног расуђивања.

  Серолошком анализом антитела код 3.000 људи из среза Санта Клара у Калиф. Јоанидис је показао да је стварна зараженост било већа од званичне више од 70 пута! То значи да је смртност била мања 70 пута, то јест била је на нивоу уобичајеног грипа (који је иначе у међувремену нестао са лица земље). Штавише, узрок смрти је био непринципијелно приписиван Ковиду, што ће рећи да је стварна смртност била чак мања и од оне коју је демонстрирао Јоанидис. Значи, званични подаци су били некоректни, пренадувани, лажни, и — ником ништа. Што каже наш народ, појео вук магарца…

  Ово су само детаљи. Оно што је заиста злослутно у планетарном фармако-фашистичком пројекту је униформност и безобзирност паралелне реакције институција у великој већини (наводно суверених) држава према обрасцу диктираном од стране великих играча. Да је локалним „елитама“ сопствени народ задња рупа на свирали (у смислу бриге и интереса) не понављају више ни дунавски врапци. Али ипак, изнова запрепашћује њихова ароганција, одсуство савести као и спремност на третирање плебса као стоке у обору…

  На крају, нико разуман не сумња у постојање вируса Ковид, његово некад смртоносно дејство, уз непознавање (за сада) дуготрајних последица које може да остави. Остаје велико неразјашњено питање, откуда дође и по каквом циљу? Нисмо у групи оних који су цео пројекат започели и осмислили, тако да ћемо до одговора на то и друга питања доћи тек кад се по плоду познају. Проблем је што је врло могуће да ће за многе такво сазнање доћи прекасно.

  4
  5

Оставите коментар