Александар Вучић: Палма је у праву – неко ће морати у затвор, или он или Мариника Тепић

Вучић поводом оптужби на рачун Драгана Марковића Палме изјавио да је то посао за надлежне органе и да ту нико, па ни Марковић, неће бити заштићен ако се докаже да је то тачно

Александар Вучић (Фото: Срђан Илић)

Председник Србије Александар Вучић апеловао је вечерас на грађане да се вакцинишу, наводећи да је то предуслов да Србија иде напред, да отвори економију и реализује све предвиђене инфраструктурне пројекте.

Он је за Дневник РТС рекао да тренутно располажемо са 150 000 вакцина за прву дозу и да је сачувано колико је потребно за другу дозу Спутњика В и Фајзера, а да у понедељак стиже још пола милиона кинеских вакцина.

Он је посебно апеловао на грађане у Новом Пазару, Сјеници, Тутину да се вакцинишу, наводећи да је тамо највећа стопа смртности и била, а да је и сада.

Замолио је и људе у тамнавском делу, од Обреновца, Ува, Лајковца, Мионице да се вакцинишу, као и у Нишавском округу, Дољевцу, Мерошини, Жагубици и другим општинама да се вакцинишу.

Најавио је да ће у уторак имати састанак у Гаџином хану и да ће вероватно у Дољевцу примити другу дозу вакцине, јер је у том месту свега 12 одсто грађана примило прву дозу вакцине. У Нишу је скоро 45 одсто грађана примило прву дозу, казао је Вучић и напоменуо колика је разлика међу местима.

Он је навео и да сада у Новом Саду сада има више проблема него у Нишу И да тамо најмање пада број оболелих.

Указује да људи из света долазе у Србију да се вакцинишу и апеловао на наше грађане да не слушају глупости и да треба да дођемо до 3 милиона вакцинисаних да би Србија живела нормално, истакао је Вучић, преноси Танјуг.

Случај Палма је за надлежне а не за политику

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас коментаришући оптужбе које је изнела Мариника Тепић на рачун Драгана Марковића Палме да је подводио жене у Јагодини, да је то посао за надлежне органе и да ту нико, па ни Марковић, неће бити заштићен ако се докаже да је то тачно.

Како је рекао, Марковић је у праву када каже да ће неко морати да иде у затвор због тога – или Палма или Тепићева.

Гостујући на РТС Вучић је скренуо пажњу да се није изјашњавао ни о случају Мике Алексића, Бранислава Лечића нити о случају Марковића, пошто је реч о веома тешким оптужбама. „То није посао за политику већ надлежне органе и институције. Када видите да је питање да ли је неко силовао или није поделила Србију, као да код таблоидног представљања ко је у праву или није… нисам желео да се изјашњавам, чак и када је био оптужен политичар који је био мој политички противник и водио протесте против мене, јер је реч о веома тешким оптужбама”, навео је Вучић.

У Бриселу не очекујем притиске, очекујем разговор

Председник Александар Вучић изјавио је да Србију чекају тешки И важни дани, а да ће он у Бриселу, где путује у понедељак, разговарати о европском путу наше земље, али и да очекује разговор са Мирославом Лајчаком о наставку дијалога са Приштином, за који верује да ће бити у мају, али и са другим европским званичницима.

Истакао је да су разговори који га чекају у Бриселу страховито важни, наставак дијалога такође у политичком смислу веома важан.

Држава ће додатно помоћи најсиромашнијима

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће држава у наредном периоду додатно помоћи најсиромашнијима, као и да ће се посебна пажња посветити заштити деце од корона вируса, с обзиром да ће се већ до краја године у целом свету говорити о обавезној вакцинацији деце.

На питање хоће ли буџет моћи да помаже привреди ако не достигнемо колективни имунитет који обезбеђују вакцине, Вучић је гостујући на РТС рекао да је Србија до сада обезбедила „ненормално” велике пакете помоћи имајући у виду снагу наше економије, број становништва, предузећа и предузетника.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 4. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. “…као и да ће се посебна пажња посветити заштити деце од корона вируса, с обзиром да ће се већ до краја године у целом свету говорити о обавезној вакцинацији деце” ?!?! Можда њихове деце.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading