Духовна хајдучија: „Истина (ни)је тамо негде!“

Показаће се да и Истина и Лаж никада нису били „тамо негде“, него увек „ту“, у сада и овде, и да их је могуће јасно разликовати само ако се то хоће

Почетком деведесетих, када се машинерија медијских центара Запада обрушила на српски народ, сваки становник тадашње Југославије могао је јасно сагледати да је у свету наступило време великих лажи. У ствари, оно је тада већ подуже трајало, али се тако нешто најбоље схвати и прихвати када се на својој кожи осети и рођеним очима сагледа. Но, ипак то јесте била нова етапа у светским размерама. Јер, све до краја осамдесетих је постојала равнотежа супротности: Запад је тврдио да је социјализам труо, а Исток – да је такав капитализам, па нико није лагао до краја. Али, после првог Заливског рата (1991) и распада СССР, на Западу је лансирана синтагма „Нови светски поредак“, а с циљем његовог успостављања на прву линију фронта изведено је оружје страшније од невидљивих авиона и крстарећих ракета: фабрике лажи и клевета. До тада „западни“, медији су постали „мејнстрим“ и тиме глобална сила без преседана, чијој је заводљивости било скоро немогуће одолети. Опчињени, људи су гледали CNN-ове преносе рата уживо уз кокице, као да се ради о фикцији, а холивудска и друга остварења дрхтећи и навијајући, као да је реч о стварности.

И онда, док су пљуштале прве претње бомбардовањем и санкције, а антисрпска харанга достизала врхунац дивљања, национална телевизија је почела да емитује ултрапопуларну серију „Досије Икс“. Попут сваког америчког Sci-fi производа, и овај Криса Картера је пружао прилику да из ружне стварности и суморног окружења човек мало побегне у узбудљиви свет маште помешане са науком. Као што је познато, протагониста у серији је било три. С једне стране класични мушко-женски (и латентно љубавни) пар: симпатични и параноидни FBI агент Молдер заједно са лепом и разумном форензичарком Скали. Молдер, равнодушан према религији, крајње је скептичан према свакој „званичној верзији“ и дубоко убеђен да постоји истина коју „влада“ крије од људи. С друге стране, хришћанка Скали је скептична према свему „натприродном“ и „верује у науку“. Трећи протагонист серије је, пак, „конзорцијум“, интересна група моћних људи, изразито антипатичних, па и гнусних, која иза кулиса повлачи конце и настоји да загосподари светом манипулацијама и дезинформацијама. Прво испада да они крију како су ванземаљци већ пронађени (Розвел), потом се испоставља да су то тајни експерименти конзорцијума који се намерно представљају као ванземаљски феномени, тобоже случајно „процурели“. На крају се, међутим, ствар разоткрива: заиста постоје „мали зелени“ (то јест „сиви“), супериорни и милосрдни утолико што су конзорцијуму дали прилику да, не откривајући пуну истину човечанству, припреми исто за добровољну окупацију/инвазију.

Призор из серије “Досије Икс”

Ликови Молдера и Скали заједно представљају читав спектар могућих и међусобно противречних ставова према стварности које има савремено човечанство. Што се тиче конзорцијума, лако је у њему препознати одурну аналогију за Шваба, Гејтса, принца Чарлса, Сороса, Ротшилда, Кисинџера итд. Овај пребогати шљам нечасних намера и суманутих идеја уистину настоји да установи Нови светски поредак, све уједно у први план истурајући своју „спаситељску“ мисију. Као и у серији, главна средства за то су лаж и страх, што „Пројекат пандемија“ више него јасно показује. Његов успех зависи од тога да ли ће човечанство бити довољно застрашено да „прогута“ причу о вирусу и вакцинама. Показује се да је он већи тамо где су људи живели „боље“, у конформизму, инертности, потрошачком друштву и више у виртуелном свету, а мањи или никакав у оним земљама (и међу оним народима) где су популацију мучили уобичајени проблеми реалног живота. Пошто свет није насео у довољној мери, време је да се приступи наредној фази и да „конзорцијум“ човечанству саопшти „истину“, већ одавно приказану у „Досијеу Икс“.

А она гласи: „Ванземаљци су ту (у близини), већ неко време. Обзнанили су нам се у доба прве атомске бомбе, схвативши да је људски род стекао моћ да уништи живот на планети. То нам они неће дозволити. Саветовали су нас и помагали (дајући нам своју супериорну технологију) неко време, у нади да ћемо се опаметити и сами својим снагама Земљу повести у правом смеру. Пошто се то није догодило, они нам сада дају ултиматум: или ћете поступати како вам ми кажемо и како је за вас једино добро, или вас неће бити.“ И онда следи списак ствари које се морају променити, а које су већ формулисане на Давосу и сличним скуповима елите бешчашћа: укидање фосилних горива, елиминација црвеног меса (и сточног фонда), обавезне и редовне вакцинације против свега и свачега, тотално праћење и контрола за добробит заједнице итд.

Ова обзнана се још није догодила, али тешко је веровати да неће, и то доста брзо, јер је то једини начин да се човечанство силом претње натера да слуша шта му се говори и да поступа како треба. Очигледно је да Светски економски форум и Грета Тунберг за тврдоглави људски род нису довољан ауторитет, неопходно је да он буде супремни, свемирски. И опет, као у случају „пандемије“, остаје питање како би и у којој мери човечанство примило „истину“. Запад је својим медијским садржајем несумњиво припремио велики број људи да прихвати овај сценарио, колико год он многима невероватно звучао. И човечанство ће се поново поделити, на једне који ће рећи „Па, да, ванземаљци! Сад је све јасно, тога смо се и бојали!“ и оне друге који ће се коначно утврдити у свом уверењу да светом настоје да загосподаре лудаци који су у стању само и једино да лажу и обмањују. У сваком случају, показаће се да и Истина и Лаж никада нису били „тамо негде“, него увек „ту“, у сада и овде, и да их је могуће јасно разликовати само ако се то хоће.

Опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Spiritual guerilla/Духовна герила/Духовна хајдучија)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

4 replies

  1. MIKA ALEKSIC, VANZEMALJCI I ISTINA JE U POLIGRAFU

    Ono sto je zajednicko Miki i vanzemaljcima, pored seksualnog uznemiravanja, je neproporcionalnost.U slucaju Mike to je neproporcionalnost u samoj prirodi optuzbe koja ima ogromne posledice po zivot optuzenog, a maksimalno tanke dokaze koji se svode na izjave i cija snaga jaca pukim gomilanjem tog jedinog dokaza, dakla vecim brojem izjava ostecenih, uprkos tome sto je u ovakvim slucajevima moguce imati materijalne dokaze, da su slucajevi prijavljivani na vreme.Zato su ovakve optuzbe savrsene za unistavanje karijera i ugleda i cudo da se ne koriste cesce.Tome treba pridodati javni linc.U slucaju Lecica je izneto njegovo dopisivanje sa jutjub voditeljkom koje nema nikakve veze ni sa silovanjem ni sa bilo cime, ali ima veze sa pokusajem da se ocrta karakter pokvarenjaka, npadnog prema zenama koje je prvi put video, pa time i moguceg silovalatelja, tako sto se ozenjen covek udvara, meni totalno smesno, drugoj zeni.Na slican nacin se antivakserima pokusava prilepiti odredjeni karakterni sklop neobrazovanosti, neinteligentnosti, nevernistva (u nauku) iako medju antivakserima ima i lekara i Nobeovaca…Evo jos jedne serije, meni draze od “Dosije X”, a to je “Poaro”. Kaze Poaro:”Lekar koji ne sumnja u svoju dijagnozu, nije lekar, vec ubica”.(vidite kako sumnja i skepsa ovde ne mogu stajati jedna na mesto druge :))))

    Kod vanzemaljaca postoji neproporcija izmedju snimaka, susreta (i tu ima seksualnog zlostavljanja) padova vanzemaljskih letelica i dokaza.Letelice padaju uvek daleko od ljudi, snimci su nejasni, susreti sumnjivi.Poznati dokaz iz “proslosti” zapravo pociva na logickoj gresci dokazivanja iz neznanja na neznanje.Ako ne mozemo da objasnimo kako su Egipcani pravili piramide, onda zakljucujemo na ono sto jos manje mozemo da dokazemo, stavise sto se kosi sa svim nasim znanjima, da su ih pravili vanzemaljci.Gomilanje snimaka, izjava, testiranja poligrafom koja su vrsena nad nekim “svedocima” i oni , navodno, prolazili, ne menja nista na tome da dokaza nema.U medjuvremenu, poligraf je u Srbiji postao sinonim za utvrdjivanje istine u slucajevima “seksualnog zlostavljanja”, pa se prolaz poligrafa smatra oslobadjajucim od optuzbi, sto otkriva primitivni odnost prema tehnologiji i istini, a koji ne mora biti ovako eksplicitan.Primer kako ovako shvatanje moze da poprimiti formu u kojoj nije jasno vidljivo je Nogova ideja “izjave” i njegov jasan govor o njenom “automatskom” delovanju !

    Naime, licnost sudije je neodvojiva od prava, da prava, ne sudstva.Pravo nije skup mehanickih pravila koja bi se mogla staviti u masinu, koja bi izbacivala presude.Pravo se mora oliciti.Sudija mora biti covek jednako obavezan prema zakonima i jednako slobodan.Samo slobodan covek moze suditi slobodnom coveku.To je primarni uslov, a ne strucnost, zato se postavlja i porota, da struka ne bi odnela automatsku prevagu nad slobodom.

    Da li bi vanzemaljskim seksualnim zlostavljacima moglo da sudi ljudsko bice ili bi morao intergalakticki sud, ostaje pitanje!

    7
    1
  2. Сјеме

    Умивам
    Огледало
    Од невремена
    Отимам вријеме

    Одавно
    Све је готово
    Игра се
    Треће полувријеме

    Умирем
    С осмјехом
    Остаје
    Сјеме

    Момчило

  3. Viva satana

    Будите послушне моје овце
    Шаљите мени своје новце
    Слушајте глас наших дана
    Viva, viva satana

    Тако ми светости Борџије
    Шаљем вам поруке Божије
    Мрзите, мрзите свакога дана
    Viva, viva satana

    Наш бог је најјачи
    А ја сам његов паж
    Слушајте само мене
    Све друго је лаж

    Момчило

  4. Када смо већ код грете тунберг,да ли се то дете шприцало.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading