Бранислав Тиодоровић: Очекујем да ће до краја године и деца моћи да се вакцинишу

Врши се истраживање да ли је Фајзерова вакцина погодна за децу, наводи епидемиолог и члан Кризног штаба

Бранислав Тиодоровић (Извор: N1)

Епидемиолог доктор Бранислав Тиодоровић изјавио је да очекује да ће до краја године, када се испитивање приведе крају, моћи да се вакцинишу и деца, будући да су и она у потенцијалној опасности од заражавања, јер се враћају у школске клупе.

„Као што знате, ове вакцине су за популацију од 18 година, још увек нису предвиђене за децу, али сада се већ ради једна таква врста истраживања на Фајзеровој вакцини“, навео је Тиодоровић за портал Б92.нет.

Он је навео да су стручњаци сматрали да деца не треба да се имунизују ни када се појавила вакцина против сезонског грипа, али да је након бројних испитивања установљено да је она у потпуности безбедна и за децу.

Тиодоровић је рекао и да подржава одлуку о повратку ђака основних и средњих школа уживо на наставу 19. априла, која је донета на седници Кризног штаба.

„Одлуку коју смо на седници донели у вези са школама максимално подржавам и мислим да је веома важна, а имали смо у виду и то што ће ускоро распуст, тако да ће се и у том смислу смањити могућност заражавања“, рекао је Тиодоровић.

Он је јуче изјавио да „не верује“ да ће доћи до пооштравања мера за ускршње и првомајске празнике.

Опрема: Стање ствари

(N1, 17. 4. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Гледам ову ****** који говори о вакцинацији наше дечице.
    А зна ( као и цела његова криминална „ струка „ за став Др. Geert Vanden Bossche-а.

    Водећи научник за вакцине и имунологију: ВИРУС ВАКЦИНАЦИЈОМ ПОСТАЈЕ СМРТОНОСНИЈИ – ОДМАХ ЗАУСТАВИТЕ МАСОВНЕ ВАКЦИНАЦИЈЕ У ВРЕМЕ ПАНДЕМИЈЕ

    „Овде се ради о човечанству. И наравно о вашој деци, о вашој породици, о мојој деци, о нашим породицама, о свима нама. Што се мене тиче ја сам све ставио на коцку, јер – ја сам свој домаћи задатак урадио. И ово је једноставно моја морална обавеза“ – Geert Vanden Bossche PhD, DVM.

    https://fbreporter.org/2021/04/17/vodeci-naucnik-za-vakcine-i-imunologi/

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading