Рудолф Хенсел: Спречавали сте 1999. геноцид над Албанцима – какво гротескно фалсификовање историје!

Отворено писмо познатог немачког психолога др Рудолфа Хенсела амбасадору Немачке у Србији Томасу Шибу 

Томас Шиб (Фото: Милош Лужанин)

Господине!

Као немачком држављанину и дугогодишњем пријатељу Срба, желим да Вам изразим дубоку индигнацију и неслагање поводом изјаве у интервјуу о рату САД и НАТО и агресији на тадашњу Савезну Републику Југославију 1999, супротну међународном праву.

Извињење српском народу за ово дрско понашање према земљи домаћину најмање је што очекујем од Вас.

Преселио сам се са супругом, пензионисаним српским дипломатом, из рајског Линдауа на Боденском језеру у Београд пре годину и по. Као Немац, не бих се више усудио да се придружим заједници својих рођака, пријатеља и познаника ако не бих заузео јасан став према вашој изјави, коју је мени, а вероватно и већини Срба, тешко схватити.

Рудолф Хенсел (© Dr. Rudolf Hänsel)

Према српским и немачким медијима, рекли сте – и то у време кад је српски народ обележавао 80. годишњицу бомбардовања Београда током Другог светског рата – да је бомбардовање земље било „неопходно“ да би се спречила хуманитарна катастрофа и геноцид на Косову.

Какво гротескно фалсификовање историје!

Будући да сам већ написао неколико утемељених чланака о овом мрачном поглављу западне заједнице вредности, а посебно о бомбардовању земље изузетно отровним и радиоактивним уранијумом, које је поред небројених убијених и рањених током година резултирало све већим бројем карцинома код младих и старијих, желео бих само да кажем ово:

Згрожен сам што се немачки дипломата без икакве потребе упушта у јефтину НАТО пропаганду и питам се да ли такав човек може остати амбасадор.

Али, о томе треба да одлуче српска влада и српски народ – иако је председник Србије Александар Вучић, запањујуће, стао у Вашу одбрану као пријатељa Срба.

У сваком случају, понудићу ово отворено писмо за објављивање у Немачкој и другим земљама.

Чланак је изворно објављен на сaјту Global Research 

Др Рудолф Хeнсел, педагог и дипломирани психолог, Београд

Опрема: Стање ствари

(Факти, 14. 4. 2021)

Прочитајте још



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Чудно да нема коментара за овако редак и племенит гест. Моје поштовање за ГОСПОДИНА РУДОЛФА ХЕНСЕЛА. Тим пре што је мало оваквих ЉУДИ.

    12

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading