Бранко Ружић: „Школа новца за основца“ развиће предузетнички дух код основаца

Многа деца не знају одакле долази новац, па ће обезбеђивање финансијског знања омогућити деци да стекну нове вештине и ставове из те области, изјавио министар просвете

Бранко Ружић (Фото: N1)

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је у Београду да ће пројекат „Школа новца за основца“, развити „предузетнички дух“ код деце, што је важно у 21. веку. „Овај пројекат ће отворити могућност развоја предузетничког духа код деце, што је свакако потребно у овом времену четврте индустријске револуције, у 21. веку“, рекао је министар на потписивању Меморандума о сарадњи на спровођењу пројекта „Школа новца за основца“ са Ерсте банком.

Тај пројекат ће трајати четири године и његов циљ је развој финансијске писмености код деце, додао је министар.

„Обезбеђивање финансијског знања омогући ће деци да стекну нове вештине и ставове из ове области, и то је значајно јер многа деца не знају одакле долази новац“, оценио је он.

Председник Извршног одбора Ерсте банке Славко Царић рекао је да тај пројекат треба да помогне деци да брже дођу до њихове „финансијске слободе“.

„За годину дана заједно са Министарством просвете, подвући ћемо црту и видети шта је још потребно да бисмо побољшали овај пројекат, не би ли он давао још боље резултате“, рекао је Царић.

Опрема: Стање ствари

(N1, 15. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар