Виола фон Крамон: Кина на рачун дуга можда преузме обалу Црне Горе

ЕУ је већ једном направила грешку у Грчкој и Кина је преузела луку Пиреј. Сада се то може догодити са већим делом црногорске обале”, написала је Фон Крамон, која је известилац Европског парламента за Косово

Свети Стефан (Фото: Pixabay)

БРИСЕЛ – Известилац Европског парламента за Косово, Виола фон Крамон, критиковала је данас одлуку ЕУ да не помогне Црној Гори у отплати задужења према Кини, које износи милијарду долара. Фон Крамон је позвала ЕУ да „два пута размисли” о могућој „стратешки лошој одлуци” и упозорила да Кина, на рачун дугова, може „преузети највећи део црногорске обале”.

„Корумпирани лидери као што је Мило Ђукановић експлоатисали су државу годинама. Сада нова власт мора да реши финансијске дугове. ЕУ је већ једном направила грешку у Грчкој и Кина је преузела луку Пиреј. Сада се то може догодити са већим делом црногорске обале”, написала је Фон Крамон на Твитеру, јавља Танјуг.

Бока Которска (Фото: Pixabay)

Из Европске комисије су пре два дана, а поводом захтева Подгорице за помоћ Брисела у отплаћивању кинеског зајма од милијарду долара, поручили да „неће отплаћивати дугове Црне Горе”.

Наглашено је да због оваквих финансијских потеза Подгорице, постоји ризик од макроекономског дисбаланса и дужничког односа Црне Горе према Кини.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 14. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

 1. Комитет за ПС донео је једногласну одлуку да више нећу да бринем око тзв. „корумпираних лидера“, барем не док се неко око предеметног термина, а у смислу српског језика (по српски), поштено не позабави. Штавише, тек сада је ближе уочено шта му је уопште смисао (и придеву и именици) а дал’ ће све стати у две речи и на српском? Сумњам али видећемо, Комитет је у сталном заседању.

  Сада је, у доба вируса, ваљда и последњем лидеру постало јасно да је најефикасније санитарно средство када еU und NATO после обављене потребе за собом просто повуку воду! Сва остала средства спрам овог пуштања низ воду делују неозбиљно, као кап по кап, само замазују очи и размазују нужду, уместо да је реформишу и/или сперу. Каква изолација, какве мере, какви бакрачи.

  А ова вода није обична: повучена јуче, пере и до 30 година у назад! Тако дотични, до јуче невидљив ни на коруптивном хоризонту, јучерашњим потапањем у ову водицу испаде корумпиран барем 30 година, и то ретроактивно.

  И то није све: по потреби овај систем може да буде и реверзибилан. У случају нежељених последица лидер се за правну помоћ може обратити адвокатима као нпр. у случају „Јовица Станишић, ретроактивно за и против ЦИА“ (https://stanjestvari.com/2021/04/14/branilac-jovica-stanisic-vodio-cia-do-masovnih-grobnica-u-bosni/ ).

  За потребе превентиве, ретроактвивнe такође, лидерима се обично преписује ретроактивно деловање на огранцима јавних СЕРвиса (еU & ропских), у информативним, серијским или другим случајносрпским те регионским програмима. Могуће је организовати и директан пренос (као нпр. овде https://stanjestvari.com/2021/04/02/cedomir-jovanovic-sreder-rekao-djindjic/ ).

  За лидере са тежим контраиндикацијама могуће је организовати и ретроактивне кризе владе, па чак и изборе, редовне или превремене, на којима је бројање гласова (само поштанских, за сада) такође ретроактивно. (Линкове не дајем сопствене превентиве ради.)

  ПС: па нек неко каже НАТО, и за пут у еU, да има алтернативу: што не оде низ ову водицу, ретроактивну, има да оде низ тешку воду, обогаћену и радиоактивну.

Оставите коментар