Рудна Глава: Истог дана кад и председник вакцинисало се 137, наредних дана само 27 мештана

Након вакцинације Александра Вучића у Рудној Глави, број вакцинисаних се повећао у том месту

Александар Вучић током вакцинације у Рудној Глави (Фото: EPA-EFE/DIMITRIJE GOLL)

Председник Србије, Александар Вучић, примио је 6. априла у Рудној Глави прву дозу вакцине кинеског произвођача Синофарм и тога дана је у рудноглавској Здравственој станици дато 137 доза вакцина против корона вируса.

Наредних неколико дана, односно од среде до петка вакцинисано је још 27 грађана у овој Здравственој станици.

Поређења ради, од 1. фебруара до 2. априла у Рудној Глави је вакцинисано 154 мештана од чега је њих 67 ревакцинисано. Сигурно је да је број имунизованих становника овог села већи, будући да је један број њих цепиво примио у Мајданпеку у периоду од 13. јануара до 1. фебруара када је имунизација била могућа само на једном вакциналном пункту у читавој општини и то Мајданпеку, пре него је мајданпечки Дом здравља организовао имунизацију на још два пункта у Доњем Милановцу и Рудној Глави. Од 7. априла, када је почело вакцинисање без обавезне пријаве у мајданпечкој општини на постојећим вакциналним пунктовима, али и на терену, до данас је дато 533 доза вакцине, 253 грађана је искористило могућност вакцинисања без претходне пријаве, док је 280 грађана дошло на вакцинацију на основу заказаног термина.

– Од 13. јануара до сада дато је 5.168 доза, прву дозу примило је 3.013 пунолетних грађана, а ревакцинисано је 2.155 особа. На 13.800 пунолетних становника општине прву дозу је добило 21,52 одсто, а ревакцинисано је 15,62 процента становништва. – рекла је за Данас координаторка за вакцинацију Дома здравља Мајданпек, Бети Јанковић.

Мобилне екипе мајданпечког Дома здравља су према утврђеном распореду вакцинисале заинтересоване грађане у сеоским насељима, а прошлог петка је у хотелу „Лепенски Вир“ организована вакцинација за запослене у овом хотелу, али и све друге заинтересоване издаваоце приватног смештаја и угоститеље.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Данас, 14. 4. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading