Такер Карлсон: Бил Гејтс мисли да је Бог

Бил Гејтс је неки чудни, друштвено непријатни богати лик који живи у Сијетлу. Он не поседује планету Земљу, али мења планету Земљу самовољно, рекао водитељ америчке телевизије Фокс њуз

Бил Гејтс (Фото: AP Photo/Bebeto Matthews)

Бил Гејтс мисли да је Бог, да контролише Сунчев систем. Жели да одбија Сунчеве зраке и тако спречи глобално загревање“, рекао је водитељ америчке телевизије Фокс њуз Такер Карлсон о Гејтсовом финансирању експеримента са спречавање глобалног загревања. Његов саговорник Мајкл Шеленбергер навео је да би Гејтс тиме могао да изазове „нуклеарну зиму“.

Карлсон је навео да би последице експеримента који финансира Гејтс могле да буду катастрофалне за цео свет.

„Бил Гејтс није Бог. Бил Гејтс је неки чудни, друштвено непријатни богати лик који живи у Сијетлу. Он не поседује планету Земљу, али мења планету Земљу самовољно. Ово није само изнад његовог дворишта у Сијетлу, ово је изнад вашег дворишта и наших океана и целе планете земље. Према „Форбсу“, Френк Куч је главни истраживач пројекта и цитирам „не зна какви ће резултати бити“. Хајде да експериментишемо са светом и да видимо шта ће се десити“, рекао је Такер.

Његов саговорник, новинар и писац Мајкл Шеленбергер, рекао је да је таква идеја „луда“, упозоривши да се ради о „веома неодговорном“ експерименту, преноси Фокс њуз.

Експеримент познат као стратосферска контролисана пертурбација, који планирају научници са Харварда, треба да испита да ли би аеросоли који одбијају Сунчеву светлост, као што је прах калцијум карбоната, када се распу у атмосферу, могли да ублаже ефекте глобалног загревања, објавио је Форбс.

„Био сам коаутор чланака заједно са истраживачима са Харварда. Лично сам им рекао да је ово језива идеја. Већина научника се са њом не слаже“, рекао је Шеленбергер.

Додао је да је предлог научника са Харварда „идентичан ономе чега смо се бојали осамдесетих година – нуклеарној зими, односно намерном хлађењу планете“.

„Утицај на пољопривреду је потпуно непознат. Они то називају експериментом, али знају да не постоји начин да знамо какви ће бити планетарни ефекти“, каже Шеленбергер.

Он предвиђа да ће се Гејтс и остали умешани у експеримент суочити са опозицијом „на сваком кораку“.

„То је веома неодговорно. Знају за чињеницу да никада неће добити међународну сагласност за тако нешто. Дакле, у основи покушавају да нормализују и учине прихватљивом идеју која треба да нам заправо буде крајње узнемирујућа“, закључио је Шеленбергер.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 10. 4. 2021)

Вашингтон тајмс: Јеврејска „Лига против клеветања“ тражи од Фокса да отпусти Такера Карлсона

Разлог захтева је Карлсонова наводна одбрана теорије о бјелачкој надмоћи према којој се бијелци „замјењују“ обојенима

Такер Карлсон (Извор: Снимак екрана/Фокс њуз)

Лига против клеветања, јеврејска невладина организација са сједиштем у САД, затражила је од Фокс њуза да да отказ једном од својих главних водитеља Такеру Карлсону јер је стао у одбрану теорије о бјелачкој надмоћи према којој се бијелци „замјењују“ обојенима.

У писму директору Фокс њуза Сузани Скот, директор Лиге Џонатан Гринблат каже да Карлсонова реторика подстиче расизам. Наводећи раније случајеве кад је Карлсон употребљавао антиимигрантски рјечник, доводећи у питање постојање бјелачке надмоћи, Гринблат додаје да „сматрамо да је вријеме да Карлсон оде“.

Карлсон је најпопуларнија личност Фокс њуза.

Гостујући у четвртак у једној емисији у ударном термину, Карлсон је рекао да „љевица и кербери са Твитера дословно почну хистерисати спомене ли се израз ,замјенаʻ или ако кажете да Демократска странка настоји да замијени постојеће гласачко тијело додавањем нових, послушнијих гласача из Трећег свијета“.

Карлсон је рекао да је забринут за своје „гласачко право“, и да има „мање политичког утицаја јер увозе потпуно ново гласачко тијело“, наводећи да се не ради о расном питању.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

(Вашингтон тајмс, 9. 4. 2021)

Брајан Штелтер: Такер Карлсон нови Доналд Трамп

Новинар Си-Ен-Ен-а Брајан Штелтер назвао је водитеља Фокс њуза Такера Карлсона „новим Доналдом Трампом“.

Приредило: Стање ствариCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар