Духовна хајдучија: Ковидисти-вакцинисти на мукама

Природно се уједињују на отвореном сви они који држе до достојанства, који верују да у животу има вреднијих циљева од преживљавања

Коло око Споменика Стефану Немањи после протеста 3, 4, 2021.

Протести против мера санитарног фашизма у Европи и свету расту, али су и даље преслаби да одврате ковидисте од зацртаног плана. Они су суштински ипак уздрмани самом чињеницом да у јавности отпор јача, уместо да су сви већ „легли на руду“ и повиновали се њиховом диктату. Штавише, они су очекивали да то масе учине не само добровољно, него и драговољно, мада то нормалном човеку не иде у главу. Како су се, за име света, могли надати нечем таквом?! За то има више разлога. Један од њих је што сами глобалисти и светски трулаши-богаташи уопште нису нормални. Шваб булазни о уграђивању чипа у мозак и повезивању мислима на интернет, Гејтс хоће да замрачи Сунце облаком ко зна чега који би требало испустити у стратосферу, а Маск тражи да се Марс бомбардује са 10.000 термонуклеарних бомби како би га учинио погодним за насељавање! Само слепци и будале могу очекивати да се таква охола (и незрела) бића заинтересују за потребе просечног човека, па чак и да само разумеју обичне људе.

Други разлог што су ковидисти очекивали одушевљено прихватање нехуманих и ничим оправданих рестриктивних мера јесте тај што су применили своје усавршене маркетиншке методе, помоћу којих им је већ деценијама успевало да продају било коме било шта по било којој цени. Били су убеђени да ће човечанство масовно „купити“ и прогутати њихову пандемијску причу без остатка и без резерве, јер је тако савршено упакована и рекламирана. Играли су (и играју и даље) на страх у комбинацији са „одговорношћу и солидарношћу“, али то се ипак није показало као добитна карта. Потценили су чак и своје размажене, у конформизму омлитавеле и у конзумеризму отупеле нације Запада. То је најуочљивије на примеру лидера вакцинашке харанге, Била Гејтса, јер је он требало да буде њихов главни адут, а уместо тога данас је сигурно један од најомраженијих људи на планети. Многи су се питали шта у целој тој медицинско-фармаколошкој кампањи тражи Гејтс, који са „струком и науком“ нема баш никакве везе. Разлог је једноставан: већ више од две деценије човечанство прати успон овог симпатичног момка, помало налик благој шепртљи из америчких ситкома, како се успиње на сам врх богаташке пирамиде, као отеловљење нове дефиниције „успеха“. Ковидисти су веровали да ће сама његова насмејана и трапава појава улити довољно поверења одавно изманипулисаним масама да наседну на исфабриковану пандемију, на сва пратећа „ресетовања“ и на „нову нормалност“. Нису успели: иза штреберских цвикера и блентавог осмеха многи су сагледали ледени и нељудски ум, а неки су се сетили да је још недавно овај добровољни спасилац људске врсте изјавио како светску популацију треба преполовити „за опште добро“.

Бил Гејтс (Фото: Керолин Кастер/АП)

И шта сад, кад толики људи нису „загризли“? Нема друге него применити силу. Ковидисти-вакцинисти су, додуше, предвидели и ову могућност, мада им је било јасно да би употреба апарата државне (и локалне) безбедности у репресивне сврхе била контрапродуктивна – то би развејало њихов имиџ „добрих момака“. Стога, прљави посао ућуткивања и сабијања у мишју рупу сваке опозиције требало је да обави – сам народ. Рачунали су да ће обманути довољну већину популације, па да ће се онда она обрачунати са „неодговорнима“, „теоретичарима завере“, „антиваксерима“ и „негаторима постојања вируса“. Грдно су се преварили. Истина, они су (бар у земљама Запада) можда и обманули довољан број људи, али ови нису били кадри да угуше гласове и акције противника диктатуре, нити су то чак било где одлучно покушали. Јасно је и зашто: све присталице ковидизма и вакцинизма су уплашене, за разлику од оних који не пристају на тиранију „у хумане сврхе“. Како би и било другачије? Ако неко беспоштедно користи страх у циљу врбовања својих следбеника, онда не може очекивати да ти исти потом испоље храброст, чак ни онда када осећају бес према неистомишљеницима. Ако неко налаже „социјалну дистанцу“, не постоји никаква шанса да се они који је се слепо придржавају у исти мах и окупе у сузбијању „непријатељских елемената који угрожавају животе других“.

Послушници ковидизма и вакцинизма су у стању само да дрхте и сипају отров на слободарске људе, свако из своје јазбине у које су се послушно сместили. Насупрот томе, природно се уједињују на отвореном сви они који држе до људског достојанства, који верују да у животу има вреднијих циљева од преживљавања и да постоје ствари које немају цену. Човек који је господар свог тела и своје душе још постоји. А они који би да га замене некаквим „натчовеком“, репликантом или трансхуманистичким киборгом, узалуд настоје да до тога дођу помоћу распршених индивидуа које су у страху скоро изгубиле људски лик.

Опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Spiritual guerilla/Духовна герила/Духовна хајдучија)

Прочитајте још



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Eh, pustio bih ja njih ali nece oni mene! Odlican tekst kao i obicno!

    28
    1
  2. ”Протести против мера санитарног фашизма у Европи и свету расту,
    али су и даље преслаби да одврате ковидисте од зацртаног плана”

    Ковидисти=фашисти!

    ”Историја је учитељица живота”, и зато се треба подсетити на минула
    времена!”

    10
    3

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading