Двери: Нацрт закона о истополним заједницама маска за брак

Намера је да се унесе у правни систем нови институт истополне заједнице као правне маске за брак, каже потпредседница Двери Тамара Миленковић Керковић

Лого: Двери

Потпредседник Српског покрета Двери Тамара Миленковић Керковић оценила је данас да нацрт закона о истополним заједницама има маркетиншки циљ и да је рађен због политичког интереса уместо заштите људских права.

„Ни људска, а ни мањинска права, а понајмање друштвени дијалог нису ratio legis (смисао) ових законских нацрта, већ  стварање нових раздора у већ дубоко подељеном српском друштву, скретање пажње са најновијих афера и унутарстраначких сукоба владајућег СНС картела“, рекла је Миленковић Керковић у писаној изјави.

Такође, како је рекла, намера је да се унесе у правни систем нови институт истополне заједнице „као правне маске за брак партнера истог пола”.

„Улога министарке Гордане Чомић је да овим законским иницијативама обезбеди привид легитимитета који ова акта немају, јер их њихов прави предлагач, Српска напредна странка (СНС), никада у свом предизборном програму није имао. Ова својеврсна ‘кукавичја јаја’ министарке Чомић, треба да и пред гласачима СНС створе слику да их предлаже кадар бившег режима“, оценила је Миленковић Керковић.

Она је навела да је у току поларизација ставова у друштву, као други циљ овог нацрта, „иако је расположење већине грађана у Србији против законског уређења оваквих заједница“, додајући да се води својеврсна борба петицијама.

Опрема: Стање ствари

(Нова С, 2. 4 .2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Референдум

    3
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading