Немачки министар неће да се вакцинише Астра Зенеком

Не дозвољавам да ми неко намеће своје мишљење, одговорио министар унутрашњих послова Немачке Хорст Зехофер на позив немачког министра здравља да се вакцинише Астра Зенеком

Хорст Зехофер (Фото: ЕРА-ЕФЕ/Андреас Гора)

Министар унутрашњих послова Немачке Хорст Зехофер не жели да послуша позив министра здравља Јенса Шпана да се вакцинише вакцином „Астра Зенека”.

„Мој одговор на позив Шпана је ‘не’. Не дозвољавам да ми неко намеће своје мишљење”, рекао је Зехофер за „Билд”, наводећи при том да не жели да оцењује ту вакцину, преноси Танјуг.

Министар Шпан је, на прошлој седници владе, позвао све своје колеге старије од 60 година да се вакцинишу цепивом „Астра Зенека”, како би се повећало поверење у ту вакцину.

Од министара који су „погођени” овим позивом су, поред Зехофера, канцеларка Ангела Меркел, вицеканцелар и министар финансија Олаф Шулц, министар привреде Петер Алтмајер, министар развоја Герд Милер.

Шпан је позвао и покрајинске премијере да се вакцинишу „Астра Зенеком” са циљем повећања пољуљаног поверења грађана у ту вакцину.

У Немачкој је, због случаја који се доводе у везу са могућим нуспојавама вакцине, одлучено да се „Астра Зенека” даје само особама старијим од 60 година, док млађи могу примити вакцину само на сопствени ризик.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 2. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар