Др Јована Стојковић пуштена после саслушања у тужилаштву

Јована Стојковић констатовала да се претрес и привођење обављају зато што се она залаже за слободу избора при вакцинисању деце

Јована Стојковић (Фото: Youtube/RTV Marš HD Valjevo)

Председница покрета „Живим за Србију“, лекарка Јована Стојковић пуштена је данас након саслушања у Тужилаштву за високотехнолошки криминал.

Докторка Стојковић је јутрос била приведена у СБПОК, након што је полиција по налогу тужилаштва обавила претрес њеног стана, а потом и у тужилаштво где је дала изјаву поводом сумње да је извршила кривично дело изазивање панике и нереда објавама против вакцинације на друштвеним мрежама, преноси Спутњик.

Поводом данашњег привођења такозваних антиваксера, реаговала је министарка правде Маја Поповић.

Она је изјавила да Министарство унутрашњих послова и Тужилаштво поступају у складу са својим надлежностима која су прописана законом.

„Сви извршиоци кривичних дела морају бити процесирани, посебно када својим радњама извршења кривичних дела угрожавају здравље људи. Министарство правде снажно подржава акције МУП-а у борби против свих облика криминала“, саопштено је из кабинета министарке.

Полиција ушла у стан др Јоване Стојковић са налогом за претрес због „ширења страха и панике“

Полиција је јутрос у 06.30 претресла стан председнице покрета „Живим за Србију“ Јоване Стојковића и њеног мужа Владимира, на основу наредбе суда, а због, како је наведено, ширења страха и панике.

Да обави претрес дошло је двоје припадника Службе за борбу против организованог криминала, а Стојковићи су то снимали и уживо преносили на својој Фејсбук страници.

Полицајци су тражили да прекину снимање, али су они, након телефонских консултација са својим адвокатом, то одбили, јер им је он рекао да се налазе у свом стану и да не могу да сносе никакве последице због тога, преноси N1.

Фото: Снимак екрана/N1

Он их је саветовао и да претрес обавезно буде уз два сведока, што предвиђа закон, јер су полицајци, како кажу Стојковићи, хтели то да ураде без њих.

„Шта очекујете да пронађете у стану – оружје, дрогу. Јесте ли некад претресали неком стан због изазивања страха и панике – нисте. Понашате се као да смо криминалци“, рекао је Стојковић, који је лекар у затвору.

Јована Стојковић је констатовала да се претрес обавља зато што се она залаже за слободу избора при вакцинисању деце.

Јована Стојковић (Извор: N1)

Након што је у стан стигао адвокат, објаснио је полицајцима да не могу да забране снимање, али да ће, у знак кооперативности, кад званични претрес уз два сведока почне, престати снимање, што је и учињено.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 1. 4. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

11 replies

  1. Stojkovicka se forsira na jutjubu, vec ima neku politicku pozadinu preko mame, ne moze tu niko bez proslosti.Da li ce njena privodjenja i hapsenja biti klasicno DB-ovsko nametanje nekog kao „opozicije“ po receptu Seselja, a ona zavrsiti kao ikebana vlasti, simulirajuci visepartizam u Skupstini ili se, ako predpostavimo Vuciceve dobre namere, pokusavava sa razvodnjavanjem proEU opozicije i obnavljanjem nacionalne, makar na antivakserskim osnovama, na zalost, pokazace tek vreme!

    13
    23
  2. Biće nam mala groblja nije sirenje panike ali istina jeste? Zalaganje za slobodu izbora je širenje panike ali izjava da oni koji se ne vakcinišu kupe sebi sanduk nije? Ima budala u Srbiji ali ni blizu toliko koliko se oni nadaju.

    36
    1
  3. Ђоковићу, мислим да је прави тренутак да станеш у одбрану прехрабре гђе Стојковић, јер ти си био за слободу избора пред целим светом. Да видимо да ли је то могуће, јер ако је она ширила панику залажући се за слободу, да ли то значи да ће и тебе ухапсити када слетиш на наш аеродром. 🙊🙉🙈

    20
    4
  4. A, mozda i nije potrebno vreme, dovoljni su minusi ! DB, i ne samo “nasa”, setimo se dolaska i DOS-a i Tome i Vucica na vlast, ume da potrefi ukus naroda. Nas narod nepogresivo bira ono sto ne bira. Onda sledi pljuvanje po demokratiji , masoni, reptili :))))

    11
    9
  5. Joe Biden, vakcinisao se negde u January I dalje nisi duplu masku( neki naucnici preporucuju)

    13
  6. Zanimljivo i ona spominje Seselja kao glasnogovornika rezima.Ovaj je uvek bio krtica medju disidentima, milosevicevskoj opoziciji, kukavica koja nije smela da brani pobedu na predsednickim izborima sa Milutinovicem, sada je nista, ALI, da je odsedeo svoje, odsedeo je, a u slucaju Jovane, ode muz u cuzu :)))

    Ponovio bih, nikada ne verujem u drame i njihove likove na politickoj sceni.To mi uvek ostavlja utisak unapred napisanog teksta.Jedini pravi politicar, los, nije imao ono sto politicar jedino mora da ima – odlucnost, bio je Kostunica i tu nikakve drame nije bilo.O KiM je govorio, dok je Sloba uplacivao Titu clanarinu, a pravoslavno-svetosavski zavetni narod se gurao za kredite za belu tehniku i letovanje.Nikada nije bio clan SKS, nije se vratio na pravni iz principa, nije surovao sa Slobom, tretirao je sve kao normalne ljude i sada ga nema.

    Ovim dramoserima nista ne verujem.Mesto na nacionalnoj opciji je upraznjenjeno, da li Vucic hoce da ga ispuni ovim bizarnostima antivakserima, sveznajucim Nogom sa debilnom idejom „izjave“, Parovic, Sarovic, ljudi bez ikakve organizacije i tezine i naravno Mladjan Djordjevic, da ne prodje bez DS-a.Ili samo hoce da motivise Djilasa da izadje na izbore, na fazon ako ti neces na izbore, napravicu ja sam visestranacki parlament i to sa antiEU opozicijom, sto je za Djilasa veliki izazov, a mozda i hoce da izbaci Djilasa i oformi neku nacionalnu opoziciju pod svojom kontrolom (iz sadasnje perspektive surovane sa Vucicem nije gori nacin da mu se dodje glave, od surovanja sa DS-om, izvorom svog zla, i doziveti sudbinu Kostunice (drzi prijatelje blizu, a neprijatelje jos blize))

    Dakle, u toku je borba za „desnicu“, kandidati su ocajni, cak bizarni, meni neprihvatljivi, a da li se iz toga nesto moze izroditi, da li se Vucic moze prekombinovati ili ce EUropate izaci na izbore, kako se ne bi pojavila ni takva nacionalna opcija, tesko je reci.Cekamo da Kovic i Koprivica osnuju nesto, po treci put :))))

    Danas sam odradio dve smene komentarisanja, iznerviran onim 44% potrebnih sredstava.Para nemam, pa udri po komentarisanju, da se malo zatalasa.

    Toplo preporucujem tekst dr Slobodana Jankovica i delove o „urodnjavanju“!

    8
    2
  7. Коментар чека преглед Слажем се са вама. Нема у Србији независних (битнијих), експонираних „играча“ ,. Мала је ово „бара“ традиционално (намерно?) крхких институција. Можеш да“играш“ само за домаће или стране „фирме“. Свеједно, цивилне или војне. Нема „соло наступа“. У најбољем случају те медијски изолују. И тако је од стицања независности. А највероватније ће и бити до нестанка Срба. Докторку Стојковић на терену прати извесна група која себе назива „Левијатан“, нејасна у сваком смислу, колико и Вацићева „десница“. Невелике протесте поменуте докторке, ничим изазвана, полиција врло квалитетно сервисира. И то буди сумњу.. Као и (с ове временске дистанце) које (стварно) стајао иза прошлогодишњих јулских немира.. Или литија (можда „литија“) у Црној Гори.. Можда би многи били изненађени.. Дај Боже да сам у криву.. Да ли иза радикалних „ваксера“ и „антиваксера“ стоји иста „рука“ која „мути воду“, а на другој страни „ћапа“. А можда нам и докторка Алечковић (не)намерно у једном интервјуу помињући ко у Француској води „екстремну левицу“ и „екстремну десницу“ (намерно под наводницима) нуди одговор.. За паничара Има их нажалост много више но што мислите.

    4
    1
  8. @Komentar ceka pregle
    Импресивне су Олимпијске висине убеђености са којом ви тако чињенично и логично образложено ниподаштавате активности Јоване Стојковић. Зашто би сте се бавили садржајем њених позива на слободу избора и тиме да ли је то заиста ’кривично дело ширења панике и нереда’ које AV-овска власт гони ’у скалду са Законом’ (прва и једина у Европи, а и свету)?

    Много је лакше од аргументовања на ту тему и преиспитивања чињеница о њеном деловању, напасти жену ad hominem – те ко јој је мама, те форсира се на јутјубу, те класично ДБ-овско наметање лажне опозиције, те дисквалификација њеним етикетирањем као ’антиваксерке,’ итд. Браво!

    За почетак бих препоручио читање чланка Ј. Пјешчића ”Зашто не треба користити израз „антиваксер“ ,” објављеног на овом сајту. Он ту образлаже зашто ”свако ко користи реч „антиваксер“ представља у најмању руку корисног идиота, који ће сутра бити научен да [се користи] и другим терминима за погрдно обележавање људи супротног става.”

    5
    1
  9. @ морава
    Да ли иза радикалних „ваксера“ и „антиваксера“ стоји иста „рука“ која „мути воду“,……

    http://uploads.disquscdn.com/images/191fe9601b15c3508b1a3f81b13883bd1b13134d530bd2a0f740127385f511f6.jpg

  10. Мислим да би било јако корисно за ово друштво да се максимално прошири паника међу припаднике тзв. кризног штаба, и међу све учеснике злочиначког ковид пројекта. Да би спровели свој злочиначки задатак повезан са међународном фармакомафијом они су заиста ширили панику и терорисали нацију, разарали услове живота и тиме уништавали људско психофизичко здравље и нарушавали правни поредак, кршили Устав. За такве је предвиђена једна дууууга робија.

  11. @N Todic

    Sve „Avanture nevaljale devojcice“ (M Ljosa) su zabelezene kamerom od Lekarske komore, preko centara za socijalni rad do, konacno, pomislila je Jovana, privodjenja i sve sam pogledao, zena je vatra ziva :)))) Sa problemom izbora sam se susreo jos u detinjstvu kao asmaticar, dok ste se Vi suocavali sa izborom da li u nos da gurnete kliker ili kockicu. Jedan pedijatar hoce da vadim grlo, drugi je protiv, imunolog je protiv davanja imunoglobulina, jer kasnije moze da dovede do jos tezih oblika astme, pedijatar za:“Ne mora on ni da zna za to“, kao i sa problemom testiranja stranih lekova na nasim ljudima koje srpski lekari masovno vrse placeni od stranih farmaceuckih firmi i potpisivanjem „ugovora“ o odstetnim pravima.Sve sto sam nakucao ostaje! Sto se pojma „antivakser“ tice, ne sekirajte se za mene, pojmovi su mi posao, upotrebljen je uzgredno (inace, mozda Vam jednom nakucam kako je Zemlja ravna iako je kugla, poteska argumentacija, od grckog bica-kugle, preko pojava mapa i atlasa, do Kanta, Huserla i Hajdegera, ja sam mozda jedini koji moze da odbrani tezu o „ravnoj Zemlji“ iako je kugla :)))))) U zatvoru su bili Hitler, Staljin, Tito, Seselj i ponajduze :))))) i ne znam sta to dokazuje? Ako je bio u zatvoru, a Jovana nije, mora da nesto vredi.Kod nas je zatvor merilo „politicke“ vrednosti, problem je sto je DB to shvatila odavno.Hvala za ono o „olimpijskim visinama“ ubedjenosti, logici i cinjenicama, srce mi je zatreperilo.Ono o „korisnim idiotima“ je, verujem, bilo zbog rasrdjenosti, ume psihijatrica da to izazove u coveku! Da bi bili „korisni idiot“ morate stvarati neku korist, dakle biti na nekoj poziciji, svi ostali su beskorisni idioti :)))))

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading