Александар Вучић: Нико није убио Цвијана, ни Беливук – он је био у кућном притвору

Сви знају да Владимира Цвијана нико није убио а да је Веља Невоља баш тада био у кућном притвору, рекао председник Србије

Владимир Цвијан (Извор: Јутјуб/Снимак екрана/РТВ Марш Ваљево)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да нико није убио адвоката и некадашњег истакнутог члана Српске напредне странке Владимира Цвијана, да се то види из обдукције и да то људи говоре да би сакрили “Маурицијусе и друге своје тајкунске рачуне”.

Вучић је изјавио да више од годину дана зна ко је из структура власти пратио његовог брата, сина и оца. „Умирем од смеха на глупости о уцени, да ја ћутим због уцене, у питању је моја слабост јер не могу да заборавим људима добро које су урадили“, рекао је Вучић.

Он је рекао да су се појавиле тврдње да је Владимира Цвијана убио Вељко Беливук и да је био присутан Данило Вучић и додао да „сви знају да Цвијана нико није убио“ а да је „Веља Невоља баш тада био у кућном притвору“.

Каже да су га оптуживали што није објавио ништа о Цвијановој смрти.

„Нисам му ни отац, ни жена, нити је државни функционер, отишао је од нас пре четири године, зашто бих ја објавио, ћутао сам, пустио породицу“, рекао је он.

Вучић је рекао да „они не знају више шта да измисле како би прикрили Маурицијус“.

Председник је на телевизији Хепи рекао да нема никаквих илузија и да је свестан да ће се чим не буде више на власти, о њему говорити све најгоре.

„Од првог дана доласка на власт спреман сам да сутра не будем на власти и знам тачно како ће да буде, сви ће наћи разлог да кажу како су ми говорили шта су биле грешке, али то је природан процес, досадите људима“, рекао је Вучић.

Он је додао да познаје људе из медија и бизнисмене који су били блиски Милошевићу па Ђинђићу, и да он нема илузија да ће бити другачије, али да њега занима само „суд историје“.

„Стефановић постао звезда у тајкунским медијима“

Александар Вучић изјавио је и да је министар одбране Небојша Стефановић учинио много добрих ствари и да му он неће замерати због личних ствари, али да је приметио да је „постао звезда у тајкунским медијима“.

Александар Вучић и Небојша Стефановић (Извор: N1)

Говорећи о изборима, Вучић је рекао да опозиционе партије објављују лажна истраживања како би створили атмосферу како имају већу подршку него што је реално.

Каже да ће многи бојкотовати изборе да се не би видело колико су слаби, и навео да би се видело на пример да „Не давимо Београд стоји пет пута боље него неке перјанице бивше власти“.

„Они их неће пустити у њихове медије, ни (Сашу) Радуловића који је снажнији од њих, (Војислав) Шешељ нема инфраструктуру али боље стоји него на локалним изборима, ДСС-ПОКС су имали одличну кампању и добили су седам посто у Косјерићу“ рекао је Вучић.

Навео је да је негова странка у Зајечару раније имала 30 одсто, а сада 44, док је у Косјерићу имала 33, а јуче је на локалним изборима освојила 69 одсто.

„Нису локални избори исти као централни, у Косјерићу бисмо на републичким добили мало мање, а Зајечару више“ рекао је Вучић позивајући се на истраживања.

Председник је додао да је власт могла да искористи аферу око Бранислава Лечића, али да то није желела да ради.

Говорећи о борби против криминала, он је рекао да Никола Вушовић, звани Џони, који важи за сарадника кавачког клана који је недавно ухапшен у Доминиканској Републици, више није у затвору.

Рекао је да не зна детаље, али да је он пуштен и да „се зна ко у тој држави доноси одлуке“, а да се у Србији наставља борба против организованог криминала.

Посланици СНС да не нападају КРИК

Председник Србије позвао је посланике Српске напредне странке, које је назвао добрим људима и поштеним домаћинима, да не нападају КРИК, али да им одговоре.

„Немојте да идете са тим ко где живи, то је прогон, немојте да говорите да су овакви или онакви, пустите их, људи ће на основу аргументације све да закључе“, истакао је Вучић.

Он је рекао да мисли да су неки људи из безбедносних служби знали ко је упао у стан новинарке КРИК Драгане Пећо, али да јавност то није сазнала и да то није добро.

Вучић је ипак у емисији „Ћирилица“ на телевизији Хепи рекао да је Вељко Беливук родитељима несталих младића повезаних са криминалом препоручивао да се јаве порталу КРИК.

Опрема: Стање ствари

(Бета/ФоНет/Н1, 29. 3. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading