Мирослав Здравковић: Метле и четке из Србије за велико цивилизацијско чишћење

Где је то још Србија боља од Американаца и Енглеза узетих заједно, осим код метли и четки?

Мирослав Здравковић (Фото: Медија центар Београд)

У медијима често можемо прочитати о ставу да пандемију вируса Ковид-19 треба искористити за велики ресет, шта год да он значио. Као прави Србин не волим много да читам, али зато волим да мислим и проричем и то нам је остало у генима још од Тарабића из Кремана. Свратим тамо кад год могу, и видим да пророчиште још увек функционише и свакакве се жеље тамо сневају. Било их је и око Трампа и сад видим да је неко глуво доба, нема никаквих визија када су оне човечанству најпотребније.

Али, ако нема визија у Кремнима, има података који нам могу створити јаснију општу слику на симболима који се из података сами откривају. Србија је пети светски извозник метли и четки од природних материјала, гранчица и других биљних материјала. Испред ње су Кина, Мексико, Шри Ланка и Индонезија. Прва указује на економску победу „жутих“ који нису део англо-американске цивилизације.

Други указују на миграције модерних варвара које границе неће спречити у потрази за бољим животом. Шта нам кажу Шриланчани, немам појма. Индонезија на четвртом месту указује на победу крви и вере, на брзо растуће нације и вероисповести којима светске завере богатих не могу ништа.

Табела: Мирослав Здравковић

Србија на петом месту, испред Америке, буди Тарабићке гене и визије. Где је то још Србија боља од Американаца и Енглеза узетих заједно осим код метли и четки? У далекој 2006. када су јој ове две цивилизацијске силе отргле Црну Гору, Србија је имала за 25,8% мању вредност извоза од њих две заједно. У 2019. у свитање корона – кризе имала је само 3,2% мању вредност извоза да би у 2020. имала за великих 26,5% већу вредност. Дошло је време за велико цивилизацијско чишћење а четке и метле из Србије ће помоћи у том процесу.

У 2020. је Србија имала историјски рекордну вредност извоза ових хигијенских производа, а САД у Уједињено Краљевство су смањиле своје вредности. Још један симбол њихове пропасти?

Метле из Србије пласирају се у 21 земљу, али још увек не иду тамо где су најпотребније. Највише се извозе у Италију, Немачку, Хрватску и Швајцарску, и то су свакако земље које захтевају велико чишћење, али нема нама пропасти Запада док нам метле не оду на далек пут до САД. Извоз у Уједињено Краљевство повећан је 21 пута у 2020. и ово је још један сигнал скорог свитања.

Табела: Мирослав Здравковић

Биће скоро пропаст света. А метле из Белог Блата почистиће остатке након тог великог ресета.

Прочитајте јошCategories: Не само о економији

Tags: , , , , ,

Оставите коментар