Мираш Дедеић, самозвани митрополит неканонске ЦПЦ тражи новац за опстанак

У апелу, који је објавио портал РТЦГ, Михаило (Мираш Дедеић) каже да су у тешкој финансијској ситуацији, што доводи у питање њихово постојање

Мираш Дедеић (Фото: ИН4С)

Самозвани митрополит неканонске Црногорске православне цркве Михаило (Мираш Дедеић) објавио је апел и два жиро рачуна, за земљу и дијаспору, у којем позива, како каже, Црногорце и Црногорке да финансијски помогну ту верску организацију.

У апелу, који је објавио портал РТЦГ, Михаило каже да су у тешкој финансијској ситуацији, што доводи у питање њихово постојање.

Указују на тежак положај у којем се налазе од оснивања крајем октобра 1993. године.

Настали у време апсолутне власти ДПС-а Мила Ђукановића у намери да они буду званична црногорска црква, а да СПЦ буде отета имовина и протерана са црногорске територије, Михаило оптужује бившу власт да им за то није дала пуну подршку.

„У међувремену, већину је уписала у власништво Српске православне цркве. Намерно је годинама одбијала да нам додели плац за изградњу цркве у Бару и одуговлачила је с доделом плаца за изградњу саборне цркве у Подгорици“, навео је Михаило.

Ни нова власт им није по вољи јер, како каже, не показује намеру да им помогне у изградњи црквених објекта.

Каже и да је ту цркву бивша власт Мила Ђукановића „помагала тек од 2007. године, и то мизерним износом од 4.200 евра месечно”.

„Истовремено, рушила нам је ауторитет на све могуће подле и нељудске начине. У томе су били укључени многи црногорски културни, јавни и политички делатници, тако да нам је подршка јавности од 35,4 одсто 2004. срушена на 12 одсто 2020. године. Циљ јој је био да у коначници уклони ЦПЦ са духовне сцене у корист такозване Православне цркве, какве никада није било и никад неће бити…“, навео је, између осталог, Михаило.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 26. 3. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Ta takozvana ,,Pravoslavna crkva” /nesretni covece postoji 800 godina ,i postojace i u vek i vekove amin 🙏🙏🙏

  2. G Mira’s Dedejic, studirao je na Pontifical Oriental Institute u Rimu Koji vodeJesuit.Zanimljivo da je I Patrijah Vaseljenski Vartolomej isto djak toga vrhunskoga obrazovanja.. Jednoga momenta be sumnjam da CE ostati u nemastini.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading