Маја Поповић: Тужилаштво да реагује на лажне вести о вакцинацији

Министарка правде навела да је ширење лажних вести кривично дело Кривичног законика и додала да само треба да се поступа по том закону

Маја Поповић (Фото: Влада Србије)

Министарка правде Маја Поповић изјавила је вечерас да ће упутити посебан апел Тужилаштву да реагује на ширење лажних вести на друштвеним мрежама, као и у медијима у вези са вакцинацијом.

Одговарајући на питање посланика Јединствене Србије Животе Старчевића о „антиваксерима који шире панику”, Поповић је навела да је ширење лажних вести кривично дело Кривичног законика и додала да само треба да се поступа по том закону.

„То значи да надлежна тужилаштва реагују на свако ширење лажних вести”, рекла је Поповић у Скупштини Србије.

Она је додала да не постоји начин да се грађани обавежу да се вакцинишу, али да сами треба да буду свесни да је то неопходно.

Скраћивање и опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 3. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. А шта је са ковид паником? Ко ће да одговара за ширење ковид панике? Зашто је ковид паника боља од ове друге панике коју је сама ковид паника изазвала? Зар није доста више узнемиравања грађана и јавности ковидом и вакцинама? То мора да стане! Свако проглашавање ковида узроком смрти а без обдукције јесте лажна вест и значи обману јавности. Свако унапред проглашавање вакцине решењем је обмана јер нема гаранције. Свако одрицање одговорности за могућа нежељена дејства и смрт услед вакцина је обмана и криминал.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading