Дарија Кисић Тепавчевић и Горан Весић уклонили венац студената Правног факултета са споменика жртава НАТО

Делегација у којој су били Дарија Кисић Тепавчевић и Горан Весић уклонила је венац који су поставили студенти Правног факутлета

Фото: Тања Валич/Танјуг

Јучерашњи дан, 24. март, тежак је за све Србе. То је датум када је НАТО почео агресију на Савезну Републику Југославију. Бомбардовање је трајало 78 дана, а број жртава је био на хиљаде. Да несрећа буде још већа у бомбардовању је страдало 79 деце. Бомбе су недужним створењима прекинуле загрљај да родитељима, оставивши губитак који се више никада не може надокнадити.

Наиме, јуче су министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић и заменик градоначелника Београда Горан Весић дошли да одају пошту страдалој деци у НАТО агресији. Испред споменика „Били смо само деца“, неко је, а открићемо касније и ко, оставо је венац и одао пошту невино страдалој деци. Тај венац је уклоњен, јер је ту морао да се стави венац министарке Дарије Кисић Тепавчевић и заменика градоначелника Београда Горана Весића.

Новинарка Јована Ћирковић је прва на свом Твитер налогу поставила тај видео, написавши: „Сметали су им венци које је неко, ПАЗИ САД, пре њих ставио да ода пошту страдалима. Брука и срамота“. А онда је тај Јованин твит видело преко 200.000 људи, за неколико сати и постао виралан.

Убрзо након тога јавио се и правник Немања Вучковић, који о открио ко је ставио венац који су засметали министарки Кисић Тепавчевић и Горану Весићу.

„Склонили су венац који су положили чланови Студентског клуба Правног факултета! Бруке једне, није све у маркетингу, неко долази да искаже поштовање и саосећање са породицама жртава. Неко је дошао из убеђења“, написао је Вучковић на Твитеру и поставио фотографије полагања венаца чланова Студентског клуба Правног факултета, чији је он председник био од 2016. до 2020. године.

„Веома лош пример се дао омладини тим јучерашњим, могу слободно да кажем, инцидентом. Један чин искреног родољубља младих људи је скрајнут. Тај венац су ставили млади људи, студенти који памте и не заборављају жртве бомбардовања и страдалу децу, која су, да нису трагично настрадала у НАТО агресији, могла да буду вршњаци и тим младим људима који су положили венац, тако и мени“, рекла је за наш портал Јована Ћирковић и додала да је ово нечовечан чин и да није примерен никоме, а камоли једној министарки и заменику градоначелника престонице наше земље.

Подсетимо, јуче се догодио још један инцидент, овога пута мало другачијег карактера. Наиме, присталице покрета „Ослобођење“, чији је председник Млађан Ђорђевић, јуче су хтеле да на два надвожњака на аутопуту Е-75, развију транспаренте који подсећају на годишњицу бомбардовања. Али, до тога није дошло. Бизарност целе ситуације је и у томе да су присталице покрета Ослобођење биле праћене и прислушкиване због четири транспарента, па се тако на две локације на Новом Београду нашло преко 40 припадника полиције, комуналне полиције и БИА због осморо људи.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Србин.инфо, 25. 3. 2021)

Саопштење студентског клуба Правног факултета

Венац који је државна делегација јуче склонила са споменика у парку Ташмајдан поставили су студенти са Правног факултета Универзитета у Београду, чланови Студентског клуба Правног факултета. Тај венац поставили смо у вечан спомен својим вршњацима страдалим у бомбардовању, у ком смо имали подједнаке шансе да и ми будемо жртве. Овим путем не желимо да улазимо у разлоге овог поступка државне делегације, који осуђујемо, већ само да изразимо жаљење што је јучерашњи дан опет показао да ни око суштинских националних интереса, као што је сећање на жртве, не можемо да се ујединимо.

Инфо-сектор Студентског клуба Правног факултета 


Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. ОДВРАТНО!
    Нема се ту ништа додати, осим да то није изненађење, већ свакодневни и уобичајени модел понашања. Само напријед у нове побједе!

  2. Pa sta se cudimo ? Da nemislite da su to dvoje pravi Srbi ?

    2
    1

Оставите коментар