Поништена грађевинска дозвола за изградњу гондоле на Калемегдану

Истом пресудом Управни суд наложио Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре да донесе „ново и на закону засновано решење”, а у складу са примедбама изнетим у пресуди

Извор: Политика

Управни суд је уважио тужбу Удружења „Регулаторни институт за обновљиву енергију и животну средину” (РЕРИ) из Београда и поништио решење Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре од 1. априла 2019. године којим је било дозвољено извођење припремних радова за изградњу гондоле на Калемегдану.

Истом пресудом, у коју је Танјуг имао увид, Управни суд је наложио Министарству да донесе „ново и на закону засновано решење”, а у складу са примедбама изнетим у пресуди.

Такође, Министарство је овом одлуком суда обавезано да тужиоцу – РЕРИ надокнади трошкове управног спора од 34.500 динара, у року од 15 дана од дана пријема пресуде, док је одбијен захтев Града Београда за накнаду трошкова управног спора, као заинтересованог лица у овом спору.

Укинутим решењем било је дозвољено инвеститору Јавном предузећу „Скијалишта Србије” и суфинансијеру Граду Београду извођење припремних радова за изградњу станице гондоле „Калемегдан” који обухватају постављање градилишне ограде, постављање инсталација и опреме привременог карактера за потребе извођења радова, земљане радове и радове на стабилизацији терена и осигурања ископа према суседним парцелама бушеним шиповима.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 3. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Калемедан нису унаказиле НАТО бомбе, па је тај посао требало да одради/доврши
    Весићево-Вучићева ”НАТО” гондола!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading