Доналд Трамп прави своју друштвену мрежу

Један од Трампових саветника Џејсон Милер казао да ће нова друштвена мрежа потпуно редефинисати правила игре, али није износио детаље

Доналд Трамп (Фото: EPA-EFE/Oliver Contreras / POOL)

ВАШИНГТОН – Бивши председник САД Доналд Трамп, коме су суспендовани налози на Фејсбуку, Твитеру и другим мрежама због насиља на Капитол хилу 6. јануара, планира да у наредна два до три месеца оснује своју платформу, рекао је један од његових саветника.

Како преноси Глас Америке (VOA), Џејсон Милер је за Фокс њуз казао да ће „Трампова друштвена мрежа потпуно редефинисати правила игре”, али није износио детаље.

Твитер је раније објавио да ће тражити да се јавност изјасни о томе како и када да забрани приступ мрежи светским лидерима, као и да се размишља да ли за њих треба да важе иста правила као и за друге кориснике, преноси Бета.

Твитер неће дозволити повратак Трампа, чак и ако буде председнички кандидат

Пошто је Твитер укинуо Трампов налог, та мрежа, Фејсбук и остале компаније су под лупом због начина на који третирају политичаре и владине званичнике, наводи VOA.

Фејсбук, који је такође суспендовао Трампов налог у јануару, позвао је свој независни надзорни одбор да одлучи о томе треба ли та забрана да остане на снази.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар