Преминуо старац из Лебана који је ранио провалника

Милутин Цветковић (86), старац који је у самоодбрани пуцао у наоружаног провалника, због стреса који је утицао на његово већ нарушено здравље, преминуо у свом дому у Лебану

Извор: Pixabay (илустрација)

Како преноси РТС, у кућу у којој Цветковић живи са непокретном супругом, провалник је са фантомком и секиром упао после поноћи тражећи новац.

Цветковић, полицајац у пензији, пуцао је и том приликом ранио мушкарца (35), којем је извађен бубрег.

После овог случаја огласио се министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је рекао да није праведно ићи у затвор због одбране свог дома и предложио министарки правде да поведе расправу о могућој промени дефиниције нужне одбране.

Милутин Цветковић (Извор: Инфо центар југа)

Огласила се и струка, која је рекла да је већи проблем у томе што се постојећа законска регулатива строго примењује.

Цветковић је пуштен из притвора дан после провале његове куће, али, како лекари кажу, стрес је сигурно утицао на његово већ нарушено здравствено стање.

Опрема: Стање ствари

(N1, 23. 3. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Пази молим те: “Огласила се и струка, која је рекла да је већи проблем у томе што се постојећа законска регулатива строго примењује.”
    Значи, закон је добар, али га се “не треба држати као пијан плота”, што рече ономад Јосип Броз. Па чему онда служе такви закони? Кад га треба применити строго, а када (или према коме) мање строго? Шта то уопште значи?

  2. Туга је то. Раније Бака Цока. Сад Старац из Лебана. Тужно је то. Кад се успију сами одбранити од безакоња, страдају од система. Between Devil and Deep Blue Sea…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading