Предраг Кон: Медицински део Кризног штаба остао без речи

Ти људи не разумеју, заплашени су и уз музику се осећају боље, они мисле да одустајање од вакцине води некој слободи. Морају да схвате да је вакцина једини излаз из ове ситуације, нагласио др Кон

Са протеста против епидемиолошких мера у Београду (Фото: А. Васиљевић)

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је данас да су лекари из црвене зоне „заћутали”, јер је очигледно да људи не чују да се Србија налази у „катастрофалној” ситуацији.

„Проблем је што су колеге из црвене зоне заћутали, више нема речи – ако их досада грађани нису чули да се налазимо у катастрофалној ситуацији, онда више човек не зна шта би рекао”, рекао је за Радио-телевизију Србије Кон, који је и члан кризног штаба Владе Србије.

Он је додао да је „у име свих тих лекара и медицински део кризног штаба је остао без речи”, преноси Бета.

Упитан како коментарише окупљање и играње кола на Савском тргу у суботу увече, Кон је рекао да су људи заплашени, и да то раде „из неког убеђења”.

„Ти људи не разумеју, заплашени су и уз музику се осећају боље, они мисле да одустајање од вакцине води некој слободи. Морају да схвате да је вакцина једини излаз из ове ситуације”, нагласио је Кон.

Кон је напоменуо да ревакцинисани грађани не треба да проверавају антитела, јер је све већ испитано.

„Нема потребе да се проверавају антитела. Чини се да је то постала мода. Људи треба да схвате да је све већ испитано. На пример, код Синофармове вакцине 78 одсто вакцинисаних ће имати антитела, а преостали неће, али то не значи да неће бити заштићени”, напоменуо је он.

Кон је рекао да ће Србија изаћи из „ковид кризе” само вакцинацијом.

„Из овога ћемо изаћи уколико се вакцинишемо, и то бар пола становништва. Сад смо на 850.000 ревакцинисаних, али и даље смо далеко”, рекао је он.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 22. 3. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Кризни штабови морају да оду, паразитска нво звана сзо да се расформира или да се не меша у наше животе, сарадници стране и приватне фармакомафије да се искључе из државних структура, а они који крше Устав угрожавајући основна права грађана и тиме њихову безбедност под ковид изговором хитно да се процесуирају, сви марионетски режими нарочито у служби приватног страног капитала, укључујући и наш, да се распусте. То је једини излаз.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading