Москва: Лазански одликован Орденом за борбу против короне

Српски амбасадор одликован као први страни амбасадор у Москви који је заједно са особљем амбасаде вакцинисан руским цепивом Спутњик В

Мирослав Лазански (Фото: Н. Марјановић)

МОСКВА – Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански одликован је у Москви Орденом за борбу против вируса корона.

Српски амбасадор је одликован као први страни амбасадор у Москви који је заједно са особљем амбасаде вакцинисан руским цепивом Спутњик В.

Орден Лазанском у амбасади Србије уручио је председник Савета Асоцијације руских дипломата Игор Халевински.

„Ово је необично одликовање, али то схватам и као признање колективу амбасаде Србије, јер је имало и има поверења у руску науку. У другом кругу вакцинације вакцинисаће се и они службеници амбасаде и чланови њихових породица који нису стигли у првом таласу, а све се то обавља у организацији државног протокола Министарства спољних послова Русије”, рекао је Лазански за Спутњик, јавља Танјуг.

Лазански је више пута рекао да се вакцинисао руском вакцином зато што је „непобедива”, јер се том вакцином, како је навео, вакцинише и руска армија.

„До сада је вакцинисано око 400 хиљада припадника руских Оружаних снага, а како је историја показала да је руска армија непобедива, то је онда и руска вакцина непобедива”, нагласио је Лазански.

Српске дипломате, на челу са амбасадором Лазанским, ревакцинисале су се у Москви 2. марта и сви се осећају добро.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар