Ваљево: Мали привредници протестовали против затварања

Предузетници оценили да се држава и Кризни штаб у пандемији корона вируса понашају „непринципијелно, пре би се могло рећи хаотично“

Протест привредника у Ваљеву (Фото: Милена Кузмановић/Н1)

Више од 200 малих предузетника, којима су из епидемиолошких разлога поново затворени локали, окупило се данас на протесту испред градске куће у Ваљеву.

Угоститељи, музичари, власници бутика, декоратери, фризери и остали су од надлежних тражили да им се омогући да раде јер, како су поручили, немају више од чега да издржавају породице нити да држави плаћају дажбине.

Замерају што им држава у години опште кризе није умањила порезе, већ је увела нове намете.

Драган Марковић, власник бутика у Ваљеву, рекао је да не види зашто је у његовом бутику већи ризик од заражавања него што је то случај у банци, мењачници или канцеларијама државних служби где се и даље нормално ради.

Предузетници су оценили да се држава и Кризни штаб у пандемији корона вируса понашају „непринципијелно, пре би се могло рећи хаотично“.

Јавно су питали где су били државни органи да контролишу масовна окупљања на Копаонику, пред гондолом на Златибору и другим масовним скуповима у Београду.

Предузетници Ваљева најавили су свакодневна протесна окупљања испред градске куће. Њима се данас нико од надлежних није обратио.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 17. 3. 2021)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading