Јован Лакићевић: Премијер и Влада Црне Гори помогли ДПС

Дошло је, изгледа дотле да се мора што прије разговарати, не само о темељној реконструкцији Владе, него, евентуално, и о новим изборима

Фото: Лука Зековић

Као дугогодишњи новинар и политички аналитичар, обично сам избјегавао да хвалим, било владајуће политичаре, било њихове опоненте. Рачунао сам, да било једни, или други, више вајде могу имати од нечије, па и моје критичке ријечи.

Овога пута направићу изузетак. Изразићу апсолутну сагласност са мојим колегом, професором књижевности Миланом Кнежевићем, једним од лидера Фронта, који је, коментаришући исход избора у Никшићу, рекао да је поражени ДПС остварио, за њих повољан резултат, захваљујући премијеру Кривокапићу и његовој Влади!

Милан Кнежевић: Влада успјела да помогне да ДПС оствари добар резултат у Никшићу

За његовог колегу, званичног челника УРЕ, Дритана, „ДПС је нестао са политичке сцене!“

Па не бих баш рекао, Дритане. Можда сам, као старији човјек мало обневидио, па не видимо исто. Управо, захваљујући Вама и Вашем колеги Здравку (опростите што не знам ко је коме предсједник, опет су, изгледа, у питању године!) и ономе што је, са часним изузецима до сада урадила „експертска“, „мањинска“, УРИна, „Влада амбасада“, (или не знам већ чија) ишло је на воденицу Поглавникове, односно Секулине, Црне Шуме, њеног доскорашњег вођства и спонзора! И ДПС одржања, не само у животу, него и у првим и другим ешалонима власти! Погледајте само нетакнуто тужно судство и тужилаштво, АНБ и Полицију која на граници, по вишегодишњој навици и диктату, претреса до коже функционере Фронта… Погледајте оно чудо невиђено, што се и до данас зове ТВ Сервисом „свих“, а посебно неких грађана…

Ако ви не видите, грађани, Бога ми, – виде!

Залуду сам, јер ме, изгледа, није имао ко чути, упозоравао да су у милогорској Побиједи, њени коментатори, након Другог вашег Споразума, ускликнули како би то потписао и свако из руководства ДПС-а!

Фото: Лука Зековић

Готово неприродну увиђавност челника Фронта да политички недораслима пусте дизгине, све ради трулог компромиса са коалиционим партнерима и чекања да се прочисте бирачки спискови и обави попис, па да се онда, евентуално, иде на изборе (од њих то нико и не помиње!)бирачи у Никшићу су на свој начин санкционисали!

Шетање њиховог наметнутог предводника из августовских избора (Дака рече, два пута, да је то био његов „избор“), од једне до друге коалиције, при чему никако да наврати до оне коју је, ни крив, ни дужан, предводио, оцијењена је од дијела бирача као попустљивост, да не кажем колебљивост и неозбиљност Фронта и њихове Коалиције.

Њихова жртва ради лажног јединства и најављене ликвидације ДПС монструма, код бирача није имала разумијевања. Чини се да је међу побједничким актерима било и превише неискрености, превара, па и подвала! А да је ДФ, и Премијеру и онима около њега, правио невјероватне уступке.

С друге, пак, стране, Влада „није имала разумијевања“ баш нимало, за предлоге ДФ о неким значајним кадровским решењима као ни за понуђене законе о тужилачкој организацији (Катнић им се и даље у брк смије) који су послати на увид и евентуалну сагласност Венецијанској комисији, односно Дармановићу и Пажину!

Прослава изборног резултата присталица коалиције За будућност Никшића (Фото: Лука Зековић/Вијести)

Такозвани Закон о слободи вјероисповијести, кога је УРА након избора одмах узела под своје и у њему модификовала два-три члана, умјесто да буде укинут, како су десетина хиљада на литијама тражиле, та иста УРА, послала је на увид Уставном суду (вјерујем у нади да га овај Милов орган неће прихватити!) Па добро, господо, кога ви то…?!

Добро је што је господин Мандић у изборној ноћи најавио консултације, не са премијером, него са страначким органима друге двије (односно двије праве) досад владајуће коалиције, да се види шта и како даље. Бојим се да се о евентуалној, темељној реконструкцији Владе, са досадашњим Премијером, тешко може разговарати, баш као и о бирачким списковима и попису на коме ће житељи Црне Горе моћи да се коначно национално изјасне. (Али ће, захваљујући постојећој Влади, мало причекати!)

Овој сам Влади, још у току формирања, знајући како је и гдје настала и чији су њени кључни „играчи“, пожелио да што краће траје, како би нанијела што мање штете Црној Гори. На челницима је Коалиције за будућност ЦГ да одлуче…

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 16. 3. 2021)

Прочитајте још



Categories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Овакве писаније су не само непромишљене него и веома штетне!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading