САД: На друштвеним мрежама се повела расправа да ли је Пепе ле Твор силоватељ

На друштвеним мрежама се повела расправа о томе да ли је цртани лик Пепе ле Твор најобичнији силоватељ

На друштвеним мрежама се повела расправа о једном од јунака нашег детињства – симпатични твор који мисли да је непревазиђени љубавник у 21. веку окарактерисан као насилник и силоватељ

„Ја те тражим да те нађем“ – једна од реченица која вам је, сигурни смо, остали у глави након гледања цртаћа о симпатичном твору који мисли да је неодољив нежнијем полу.

Његова „жртва“ увек би била мачка која би се случајно очешала о белу фарбу, због чега је личила на припадницу његове врсте, након чега би јој се Пепе ле Твор клео на вечну љубав, мислећи да је заносан. Сада је због начина на који се удвара – постао силоватељ.

Ових дана на друштвеним мрежама се повела расправа о томе да је Пепе најобичнији силоватељ и да таква врста цртаћа „данас не би прошла“.

„Закључа је у собу да не би могла да побегне, љуби је иако је јасно да се она отима“, гласи један од твитова у корист теорије да је Пепе злостављач, због чега се огласила ћерка креатора јунака Чака Џоунса Линда и рекла:

„Он се само очајно удвара! Сигурна сам да ниједна особа која је гледала овај цртаћ није била мотивисана да оде и силује и узнемирава друге. Не мислим да би због тих сцена требало да га избришемо. Мој отац га није створио као предатора, већ као очајног удварача који мисли да је неодољив. Знам да поједине сцене не изгледају добро према данашњим стандардима, али људи који су га гледали педесетих, шездесетих, седамдесетих… нису мислили да је то нормализовање силовања. Људи нису тако размишљали, а мој отац никад није планирао да повреди људе, то је била чиста комедија“.

Опрема: Стање ствари

(Мондо, 10. 3. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading