Ник Ђељошај: Имао сам обавезу да штитим економију, спреман сам да идем у затвор

Предсједник Општине Тузи након саслушања поручио да је увријеђен због пријаве против њега, али да поштује институције система и да мирно чека одлуку у његовом случају

Ник Ђељошај (Фото: Саво Прелевић)

Предсједник Општине Тузи Ник Ђељошај саслушан је данас у Основном државном тужилаштву у Подгорици, због кривичне пријаве против њега за позивање на отпор.

Ђељошај је након саслушања поручио да је увријеђен због пријаве против њега, али да поштује институције система и да мирно чека одлуку у његовом случају. Истакао је да је спреман да иде и у затвор.

Он је казао да су бранили Устав, а да је као предсједник Општине имао обавезу да заштити економију.

“Остајем при ставу да је ово била политичка одлука и да је ријеч о дискриминацији. Добили смо потврду да је то тако, након 48 сати, када су мјере промјењене”, казао је Ђељошај.

Нагласио је да сматра да је пријава против њега велика увреда због дешавања прије 11 мјесеци, када су се ухватили у коштац са короном, били на терену по двадесет часова дневно, а сви други су бјежали од њих.

“Сада нас оптужују да смо кршили мјере. Не можемо да заборавимо шта је било прошле године. Црна Гора се хвалила и у свијету са оним што је било у Тузима, а сви су бјежали од тога, од короне. Сада мало више знамо, па се правимо паметни. Ми смо били на првој линији одбране и показали како се брани од заразе и Општина Тузи и Црна Гора”, поручио је Ђељошај.

Ник Ђељошај (Фото: Саво Прелевић)

И сада дође неко, након 11 мјесеци и политичком одлуком, каже да ми кршимо мјере, додао је.

“То не може тако да прође, код грађана, ни код јавности и то је најважније. То су видјели сви грађани Црне Горе, не само Тузи, ово што се дешавало институције нека раде свој посао, ја сам тако миран, спокојан, сигуран да сам урадио оно што је праведно. Испоштоваћу каква год буде одлука, чак и да одем у затвор. Знајући да сам урадио искрено, чисто, у интересу мјештана Општине Тузи и државе Црне Горе”, казао је Ђељошај.

Он је појаснио да се њему, начелнику Комуналне полиције и још једној особи, ставља на терет да су пружали отпор.

“Ја мислим да је читава Црна Гора тај дан видјела какав смо ми отпор пружали. Културно и мирно смо причали, тражили дијалог. На крају су добили потврду да су погријешили и сада ми треба да одговарамо, мало чудна правда, али ево, ту смо да је испратимо до краја”.

Ник Ђељошај: Жестоко ћемо одговорити на одлуку Владе да затвори угоститеље у Тузима

На основу кривичне пријаве полиције, како је казао Ђељошај, терете се да су блокадом саобраћајнице онемогућили спровођење службене радње.

“Ми смо рекли да то није тачно, јер управо ту гдје се дешавала блокада саобраћаја, горе гдје управа полиције, они су могли да раде. Апсолутно ништа није сметало, они су били иза те блокаде, сви припадници полиције. Сви угоститељски објекти су били у том дијелу. Без икаквих проблема су могли да спроведу све радње”, казао је Ђељошај.

Предсједник Општине Тузи је саслушан због дешавања од 25. фебруара, када је позивао грађане и угоститеље да не поштују мјере за сузбијање и ширење корона вируса, а којима је тај дан било предвиђено да угоститељски објекти не раде.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Вијести, 4. 3. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading