Џозеф Бајден у Тексасу: „Шта ћу ја овде… Погубићу се…“

Председник САД отпутовао у Хјустон (Тексас), са својом старатељицом/супругом Џил, али му ни она није могла помоћи у наступу деменције

Џозеф Бајден (Фото: Танјуг/АП/Иван Вучи)

(The Gateway Pundit, 26. 2. 2021)

Још један катастрофалан дан за Џоа Бајдена у Тексасу.

Наравно, либерални медији и ово су сакрили од својих гледалаца.

Бајден је отпутовао у Хјустон (Тексас), са својом старатељицом Џил (мисли се на Бајденову супругу, нап. Стања ствари), али му ни она није могла помоћи у наступу деменције.

Џо је био збуњен и погубио се, чак то и признавши током говора.

„Лизи Панили, овај, извините, Панил, и, овај, шта ћу ја овде? Погубићу се. И, овај, градоначелник Тарнер… Узгред, моја породица провела је доста времена овде у Тексасу. И, овај, здраво Џоне Еди, како си друже, нисам те видјео… Могао бих постати познат као предсједник. Био бих крај, предсједник који је крај током свог мандата окончао рак каквог га знамо.“

Lizzie Panilli, uh, excuse me, Pannill, and uh, what am I doing here? I’m going to lose track here. And, uh… Mayor Turner… My family spent a lot of time here in Houston by the way. And, uh, hey John Eddy, how are you buddy I didn’t see you there?… I could be known for as president. I would be the end, the president who end during his era ended cancer as we know it.”

На снимку од 0:29

Џозеф Бајден: „Не знам шта потписујем…“ Службеник: „Нема везе, потпиши…“

(National File, 23. 1. 2021)

На снимку из Бијеле куће приликом потписивања тзв. извршних наређења чује се како Бајден говори „Не знам ни шта потписујем…“, на шта му неидентификована особа говори „Нема везе, потпиши“, послије чега Бајден потписује документ.

Ово није прва спорна ситуација током прва три дана Бајденовог мандата. Како смо већ писали, на дан своје инаугурације, приликом уласка у зграду Конгреса, Бајден је механички гласно изговорио „Поздрави маринце“, при том их не поздравивши (на снимку од 1:15):

Изгледа да се радило о упутству датом Бајдену преко слушалице у уху, које је он само гласно поновио, не поздравивши маринце.

Џозеф Бајден на конференцији за штампу првог дана: „Ма дај, човјече, поштеди ме…“

(The Truthseeker, 23. 1. 2021)

На конференцији за штампу у Бијелој кући првог дана по преузимању дужности, Џо Бајден је говорио о расподјели вакцине против короне.

На питање једног новинара о плану вакцинације, Бајден је одговорио:

„Ма дај, човјече, поштеди ме…“ (“Come On! Give Me a Break, Man!”)

Потом је устао од стола и завршио конференцију.

Нешто се не слаже: На дан „Јуриша на Конгрес“ забиљежен пораст на америчким берзама

(Њемачке пословне вијести/DWN, 22. 1. 2021)

Чим се помене „јуриш на скупштину“, „јуриш на Конгрес“ или „покушај пуча“, нормално је да на берзама дође до слома. У Америци се, међутим, 6. јануара десило управо супротно.

Кретање на америчким берзама око 6. јануара. Берзански индекс S&P 500 (Извор: Снимак екрана/DWN)

На дан „Јуриша на Конгрес“ берзански индекс Стандард и Пурс 500 (S&P 500) износио је 3.748,14 бодова, да би 7. јануара порастао на 3.803,79 а 8. јануара на даљих 3.824,68.

Неко би рекао да дешавања око Конгреса нису имала пресудни значај, већ избори за Сенат у држави Џорџија од 5. јануара, на којима је побиједио кандидат Демократске странке.

Слична кретања забиљежена су и код Дау Џонса (Dow Jones) и Насдака (Nasdaq).

Берзански показатељи обично су врло нестабилни у случајевима кад „екстремисти“ и слично означене скупине покушају да упадну у скупштину. У случају САД радило се о Конгресу – светињи америчке демократије.

У Америци, пак, на сам дан дешавања, 6. јануара, то није био случај.

С енглеског посрбило и приредило: Стање ствари

Прочитајте јошCategories: Посрбљено

Tags: , ,

Оставите коментар