Почела заједничка обука припадника САЈ и америчких Зелених беретки

Оваква обука између америчких специјалних снага и САЈ одржава се шести пут по реду, саопштено из МУП-а Србије

САЈ и Зелене беретке (Фото: МУП)

Припадници Министарства унутрашњих послова, Специјалне антитерористичке јединице, заједно са припадницима тима америчких Зелених беретки извешће једномесечну заједничку обуку на тему борбе против тероризма.

Оваква обука између америчких специјалних снага и САЈ одржава се шести пут по реду, саопштено је из МУП.

Обука ће омогућити припадницима ових елитних јединица да размене искуства и технике на разне противтерористичке теме, чиме ће се побољшати способности обе јединице у борби против организованог криминала и тероризма и допринети унапређивању односа између америчких и српских противтерористичких снага.

Отварању обуке присуствовали су директор полиције Владимир Ребић, заменик директора полиције Слободан Малешић, као и командант америчке Команде за специјалне операције генерал-мајор Дејвид Табор.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 1. 3. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Srbija nije usla u NATO i nadamo se da nece nikada. Skandalozno je da nase elitne jedinice imaju susret sa vojskom najveceg srpskog neprijatelja, koji nas je ubijao donedavno. Sustina ovih zajednickih vezbi je slabljenje nase vojske i kao i posebna vrsta vrbovanja kroz navodno druzenje i upoznavanje vojnika. Amerikanci to koriste vec decenijama, tako sto u slucaju konflikta, ali i pre njega, americki vojnici kontaktiraju vojnike suprotne strane i onda u toboze privatnim kontaktima, saznaju razne operativne podatke. Osim toga ocukuju da ce u eventualnom sukobu vojnici suprotne strane ipak oklevati da ubiju neprijatelja kojeg poznaju i sa kojim su se “druzili” na zajednickim vezbama.

    10
  2. Зар није требало откзати те заједеничке вежбе када САД ради на свргавању
    Председника Вучића преко његових најближих партијских сарадника и
    преко мафије?
    Требало је, али Председник Александар Вучић, као Врховни командант,
    није издао такву наредбу?!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading