Факти: Гугл објавио да престаје да шпијунира своје кориснике

The Independent наводи да ће америчка компанија користити само „технологије које чувају приватност“, а истовремено  оглашивачима омогућавају да разумеју како се људи понашају

Фото: Пиксабеј

Америчка компанија Гугл обавезала се да ће престати да шпијунира кориснике на Интернету, објавио је The Independent.

Навео је да се самообавезао да ће престати да подржава спољне cookie (колачиће) који се користе за лоцирање корисника.

Сада Google обећава да неће користити друге начине за праћење својих корисника, што ће довести до велике промене у политици компаније.

„Данас јасно саопштавамо и да након престанка коришћења колачића нећемо стварати алтернативне идентификаторе за праћење људи који посећују нашу мрежу и да их нећемо их користити у нашим производима“, рекао је директор Google за тајност и поверење Дејвид Темкин.

The Independent наводи да ће америчка компанија користити само „технологије које чувају приватност“, а истовремено  оглашивачима омогућавају да разумеју како се људи понашају. Дакле: две исто – само без прикупљања информација о сваком кориснику појединачно.

У децембру је Француска национална комисија за информатику и слободе казнила Гугл и Амазон са 100, односно 35 милиона евра. Због непоштовања њеног закона о тајности података корисника.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Факти, 3. 3. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading