Александар Вучић: Не мислим да смо близу ванредног стања, али…

Влада ће да одлучује. Сви се понашамо неодговорно, али људи су сити. Морају да раде. Наше економије морају да раде, рекао председник Србије

Александар Вучић (Фото: Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да не мисли да је земља близу ванредног стања због ширења пандемије корона вируса, али да је потребно да сви буду дисциплинованији.

„Али да ја не нагађам, Влада ће да одлучује. Сви се понашамо неодговорно, али људи су сити. Морају да раде. Наше економије морају да раде”, рекао је Вучић новинарима у Сарајеву, преноси Бета.

Он је рекао да ће „замолити” премијерку Ану Брнабић, министра финансија Синишу Малог и министра здравља Златибора Лончара да се изгради још једна ковид болница у околини Новог Сада, како би се повећали капацитети за борбу против корона вируса.

„Тестирамо много људи и зато имамо нешто нижу стопу смртности, као и због тога што хоспитализујемо велики број људи. Али и захваљујући вакцинацији”, рекао је Вучић.

Он је подсетио да је у Србији до сада вакцинисано више од милион људи а ревакцинисано око 530.000 људи, и да ће до краја недеље стићи још око пола милиона нових доза, што ће олакшати наставак вакцинације.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 2. 3. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading