Ник Ђељошај: Жестоко ћемо одговорити на одлуку Владе да затвори угоститеље у Тузима

Ово понижење нећемо дозволити! Реагујте и измијените хитно, или ћете имати контрареакцију и организовање општине да заштити нашу привреду, поручио предсједник Општине Тузи

Ник Ђељошај (Фото: Борис Пејовић/Вијести)

Предсједник Општине Тузи Ник Ђелошај, путем свог Фејсбук налога, поручио је да вјероватно неће прихватити Владину мјеру којом се затварају угоститељски објекти у Тузима.

„Тузи су у првој групи општина као Зелена зона! Нећемо дозволити да се нико свети нашим привредницима и општини Тузи! Нећемо дозволити да неко спроводи незнање над нашом привредом. Ако је неко у Европи показао како се реагује у поштовању мјера онда су  то грађани Тузи“, написао је Ђељошај.

Он је позвао Владу да затвори међуградски саобраћај, како у Тузима не би долазили људи из оних градова у којима су локали затворени.

„Ово понижење нећемо дозволити! Реагујте и измијените хитно, или ћете имати контрареакцију и организовање општине да заштити нашу привреду”, поручио је Ђељошај.

Он је казао да је срамно да неко може донијети овакве одлуке без консултација са општином Тузи, те да је срамно да он као предсједник општине сазнаје за ову информацију путем медија.

„Ова одлука Владе је и политичка али ће добити жестоки одговор…“

Додао је да ће имати хитан састанак са власницима угоститељских објеката и да ће донијети „једину логичну одлуку“.

(Вијести, 24. 2. 2021)

Црна Гора: Државно тужилаштво ће испитати да ли је Ђељошај позивао на отпор

Подгоричко Основно државно тужилаштво испитаће да ли је предсједник Општине Тузи, Ник Ђељошај, изјавом да неће поштовати мјере за сузбијање корона вируса, починио кривично дјело позивање на отпор.

„По налогу замјеника руководиоца Николе Боричића, у Основном државном тужилаштву у Подгорици је формиран кривични предмет поводом изјаве предсједника Општине Тузи Ника Ђељошаја, ради утврђивања постајања основа сумње да је учињено кривично дјело позивање на отпор или друго за које се гони по службеној дужности. Предмет је додијељен у рад дежурном државном тужиоцу“, саопштио је државни тужилац и портпарол Вукас Радоњић.

(Вијести, 24. 2. 2021)

Грађани у Тузима, предвођени председником општине, не дају да се затворе локали

Сви угоститељски локали у Тузима су јутрос отворени, упркос мерама црногорског Министарства здравља за сузбијање корона вируса.

Окупљени грађани, које преводи председник општине Ник Ђељошај, не дозвољавају полицији да приђе и да их затвори.

„Позваћу грађане да пруже отпор овом дешавању. Блокираћемо међународни пут. Ово је одмазда премијера Здравка Кривокапића и потпредседника Владе Дритана Абазовића, јер сам их прозвао зато што нису честитали дан државности Косова. Чекамо премијера да објасни зашто смо дискриминисани“, рекао је Ђељошај новинарима.

Полиција и грађани у Тузима (Фото: Н1)

Он је синоћ објавио да ће сви угоститељски објекти у тој општини у четвртак бити отворени, јер је одлука о затварању, како је оценио, политички мотивисана.

У оквиру строжих мера које су донете у Црној Гори, од данас се затварају локали у Тузима, Даниловграду и Бару.

Надлежни су, између осталог, одлучили да забране рад угоститељских објеката у Тузима и Даниловграду, иако у тим општинама није велики број оболелих. Претходних дана велики број грађана Подгорице је ишао у те општине, које су близу, јер су у Подгорици затворени угоститељски објекти.

На питање зашто сматра да је реч о политичкој одлуци, Ђељошај је за РТЦГ казао да ни у једној другој општини, која има исти број оболелих, није донета одлука о затварању угоститељских објеката.

„Незванично сам чуо да је одлука донета јер део грађана Подгорице долази на кафу. То није проблем Општине Тузи, већ институција“, рекао је Ђељошај.

Он тврди да одлука коју је донео није незаконита и да је у складу с овлашћењима председника општине.

Подгоричко тужилаштво формирало је синоћ предмет против Ђељошаја, након што је објавио на Фејсбуку да угоститељски објекти неће бити затворени.

Опрема: Стање ствари

(N1, 25. 2. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading