Аљбин Курти: Дијалог са Београдом засновати на реципроцитету и једнакости

Говорећи о евроинтеграцијама, Курти је казао да ће радити са пет чланица ЕУ које нису признале једнострано проглашену независност Косова, како би промениле мишљење

Аљбин Курти (Фото: Спутњик/© AP Photo/Visar Kryeziu)

Председник покрета Самоопредељење Аљбин Курти изјавио је да ће Приштина отворити ново поглавље са Београдом кроз искрен дијалог заснован на реципроцитету и једнакости.

Курти је за бугарску агенцију БТА рекао да то неће бити лако, али да се нада да ће успоставити нови дијалог под покровитељством Брисела и уз помоћ САД.

Говорећи о евроинтеграцијама, Курти је казао да ће радити са пет чланица ЕУ које нису признале једнострано проглашену независност Косова, како би промениле мишљење.

Он је казао да то успорава „евроинтеграције Косова“, као и визна либерализација која није одобрена иако је, како сматра, Приштина испунила све услове.

Говорећи о постизборним коалицијама, Курти је рекао да ако и буде формирао коалицију, то ће бити са неком странком националне мањине, али не српске, или са неким послаником опозиције који би желео да представља грађане који су за њега гласали, независно од странке којој припада, преноси Танјуг.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 24. 2. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading