Ентони Фаучи: Американци ће можда носити маске и током 2022.

Можда ће следеће зиме бити неопходно да имамо мере као што су ношење маске у одређеним ситуацијама, рекао и главни научни саветник британске Владе Патрик Валанс

Фото: ЕПА-ЕФЕ

Патрик Валанс: Маске ћемо можда морати да носимо и наредне зиме

Постоји могућност да ће ношење заштитних маски следеће зиме бити потребно у одређеним условима, како би се наставила одбрана од заразе корона вирусом, изјавио је главни научни саветник Владе Велике Британије Патрик Валанс.

„Можда ће следеће зиме бити неопходно да имамо мере као што су ношење маске у одређеним ситуацијама“, рекао је Валанс новинарима у Лондону, преноси N1.

Ентони Фаучи: Американци ће можда носити маске и током 2022.

Становници Сједињених Држава можда ће и даље бити присиљени да носе медицинске маске и током 2022. године – изјавио је директор Националног института за алергијске и заразне болести Ентони Фаучи.

Ентони Фаучи (Фото: Факти)

У интервјуу CNN додатно је објаснио:

„Мислим да је то заиста могуће. Само уз значајно смањење броја нових случајева и масовну вакцинацију – велика већина Американаца могла би да скине маске“ .

Фаучи је одбио да прецизира када би се становништво могло вратити нормалном животу, нагласивши да на то „могу да утичу многи фактори које нико не може са сигурношћу да предвиди“, преносе Факти.

Опрема: Стање ствари



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading