Сергеј Лавров: Русија спремна на прекид односа са Европском унијом

Шеф руске дипломатије рекао и да Русија не жели да се изолује од света, али да је потребно бити спреман за најгори могући сценарио

Сергеј Лавров (Фото: Sputnik/Виталий Белоусов)

Русија је спремна на прекид односа са Европском унијом уколико Брисел уведе санкције које ће створити ризик за осетљиве сфере економије, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

„Наше полазиште је да смо спремни на тај корак у случају да приметимо, као што смо то могли да видимо у више наврата раније, да се припремају санкције које би створиле ризик за нашу економију“, истакао је Лавров.

Он је рекао и да Русија не жели да се изолује од света, али да је потребно бити спреман за најгори могући сценарио.

„Ако желиш мир, припремај се за рат“, рекао је Лавров.

Подсетимо, високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Ђозеп Борељ након посете Москви изјавио је да се Европска унија и Русија налазе на историјској прекретници по питању међусобних односа.

„Избор који учинимо ће одредити међународну динамику снага у овом веку: да ли ће се ЕУ кретати ка кооперативнијем или поларизованијем моделу у односима са Русијом, да ли ће се заснивати на отвореним или затвореним друштвима“, рекао је Борељ приликом подношења извештаја европском парламенту у вези са његовом посетом Русији 4-6. фебруара.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 12. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Izgleda da se sprema rat! Glad i rat, nema bolje kombinacije. Vreme se odavno ubrzalo, tu je pred vratima…

    8
    1

Оставите коментар