Министарство просвете: Не уводи се предмет „Основе система одбране“, већ четири часа годишње

Реч је о програму уведенoм прошле школске године на иницијативу Министарства одбране, по ком би се тој теми посветила два часа у првом и два у другом полугодишту

Фото: Pexels

У средње школе се не уводи нови предмет „Основе система одбране Републике Србије“, већ ученици завршних разреда средње школе још од школске 2018/2019. године имају могућност да се о улози и задацима Војске Србије и сродним темама упознају кроз укупно четири часа одељенског старешине током школске године, саопштило је данас Министарство просвете.

Додају да се ради о програму који је уведен у другом полугодишту школске 2018/2019. године на иницијативу Министарства одбране, и да је предвиђено да се тој теми посвете два часа у првом и два часа у другом полугодишту.

Спутњик: У средње школе уводи се предмет „Основе система одбране Републике Србије“

„С обзиром на чињеницу да је због пандемије ковид-19 наставни процес организован по другачијем моделу, часови посвећени овој теми биће организовани на даљину“, наведено је у саопштењу.

Предвиђено је да ученицима предавања држе одељенске старешине уз стручну помоћ представника Министарства одбране и резервних војних старешина, као и да се у оквиру та четири часа обради 11 тема.

Опрема: Стање ствари

(ФоНет/Данас, 11. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Да не буде превише?
    Могла би се омладина милитаризовати.

Оставите коментар