Министарство просвете: Не уводи се предмет „Основе система одбране“, већ четири часа годишње

Реч је о програму уведенoм прошле школске године на иницијативу Министарства одбране, по ком би се тој теми посветила два часа у првом и два у другом полугодишту

Фото: Pexels

У средње школе се не уводи нови предмет „Основе система одбране Републике Србије”, већ ученици завршних разреда средње школе још од школске 2018/2019. године имају могућност да се о улози и задацима Војске Србије и сродним темама упознају кроз укупно четири часа одељенског старешине током школске године, саопштило је данас Министарство просвете.

Додају да се ради о програму који је уведен у другом полугодишту школске 2018/2019. године на иницијативу Министарства одбране, и да је предвиђено да се тој теми посвете два часа у првом и два часа у другом полугодишту.

Спутњик: У средње школе уводи се предмет „Основе система одбране Републике Србије“

„С обзиром на чињеницу да је због пандемије ковид-19 наставни процес организован по другачијем моделу, часови посвећени овој теми биће организовани на даљину“, наведено је у саопштењу.

Предвиђено је да ученицима предавања држе одељенске старешине уз стручну помоћ представника Министарства одбране и резервних војних старешина, као и да се у оквиру та четири часа обради 11 тема.

Опрема: Стање ствари

(ФоНет/Данас, 11. 2. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Да не буде превише?
    Могла би се омладина милитаризовати.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading