Папин нунциј у Хрватској: Бог одлучио да је блажени Степинац свет

Ђорђо Лингва напомиње да би волео да остане запамћен као “папски нунциј који се трудио бити попут Алојзија Степинца”, хрватског кардинала из времена нацистичке НДХ

Ђорђо Лингва (Фото: Fah)

Бог је одлучио да је блажени Степинац свет, рекао је апостолски нунциј у Хрватској Ђорђо Лингва, папин дипломатски изасланик.

Лингва је то рекао гостујући у емисији Хрватске радио-телевизије „Хрватска за пет“ уочи Степинчева, празника који Католичка црква у Хрватској обележава 10. фебруара, на дан смрти кардинала из времена НДХ.

„Ако је црква препознала блажеников заговор, то значи да је Бог, који је учинио чудо, услишао његову молитву, потврђујући, на нашу молбу, његову светост. Уверен сам да ће на крају Бог рећи своје и да ће се Божје и људско време ускладити и да ће хрватски народ доживети радост и благослов канонизације“, рекао је Лингва.

Он је додао и да би „волео да остане запамћен не толико као нунциј који је промовисао канонизацију блаженика, већ као нунциј који се трудио бити попут Алојзија Степинца“.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 9. 2. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

5 replies

  1. Па и луцифер се може прогласити за свеца ако има доста пара.

    15
  2. Да би неко постао светац треба да живи Хришћанским начином живота,да пострада за Господа нашег Исуса Христа,да се на његовом гробу деси неко чудо и да му мошти постану мироточиве,а тело остане нетрулежно,пошто дотични није испунио ниједну од горе наведених ставки јер није живео таквим животом нити је пострадао мученички,од свега тога нема ништа на крају ископај те га и видећете трулежно тело и биће вам све јасно.

  3. А зашто би нас занимало шта ради римокатоличка црква? И посебно шта ради “црква у Хрвата”?

    Сасвим је јасно да је геноцид којем је српски народ био изложен и у првом, а посебно у другом свјетском рату, био директно подржан и аминован од стране Ватикана. Па ако је то тако, зашто би нас занимало кога ће они да прогласе за светитеља? Као што нас не занима ни појављивање “госпе” у Међугорју, баш изнад мјеста страдања мученика уз Пербиловаца и доње Херцеговине који су поклани и бачени у јаму Шурманце.

    Није проблем што они раде свој посао. Проблем је што ми не радимо наш, и ствари коначно не назовемо правим именом. Срби морају да у сваком моменту и сваком приликом говоре да ја над нама три пута у XX вијеку почињен геноцид! И морамо да инсистирамо на томе. И морамо да инсистирамо на чињеници да је море католичког клира не само дало подршку геноциду над нашим народом, него су узели активног учешћа у самом злочину.

    Ми имамо Св. мученика Вукашина из Клепаца (“само ти дијете ради свој посао”) и наше свети јерархе који су као пастири добри положили животе своје бранећи свој вјерни народ. А они имају “светог” Алојзија Степинца. Према систему вриједности који подржава, један народ за свеце проглашава страдалинике из јама, а други кољаче. И ту је кључна разлика.

    Е зато не треба да нас занима кога ће црква у Хрвата прогласити за светитеља. И јасно им треба ставити до знања да смо свјесни ко су и шта су. И оставити им отворена врата да се врате у Цркву. Али онда када донесу плодове покајања. До тада, да никада не заборавимо!

    18
    1
  4. Лапсус Лингва не постоји. 

  5. Jel stigla facebook poruka od Boga.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading