Протојереј Јован Пламенац: Пресуда Олегу Платонову у духу црногорских судова под влашћу режима Мила Ђукановића

Показало се да је наша мајка Русија, наша вјековна заштитница, и даље у чељустима материјалистичке глобалистичке идеологије од које је црногорски народ много пострадао

Протојереј Јован Пламенац (Фото: ИН4С)

Ово је писмо подршке Олегу Платонову, предсједнику Свесловенског савеза и директору Института руске цивилизације, који је у Русији недавно осуђен на 4 године условног затвора. У септембру 2017. године обијена је канцеларији Института руске цивилизације, извршен је претрес и одузети су компјутери.

Није помогло ни писмо које је копредседник Управног одбора Удружења књижевника Русије, Владимир Николајевич Крупин, упутио председнику Путину тражећи од њега заштиту Платонова. Очито, ријеч је о политичкој позадини процеса против Платонова који тврди да је његово страдање произашло из политичке наруџбине ционистичког лобија.

Све вријеме свог страдања под Ђукановићевим режимом, православни црногорски народ гледао је у Русију као своју спаситељицу, као што је гледао још од времена Петра Великог, када је непрестано био притиснут турским окупатором. Једнокрвна и једновјерна Русија пуно пута је помогла Црногорцима да се одупру турској сили, не само у ратовима, него и помажући Цркву књигама и утварима, и шаљући јој новаца за њене манастире и цркве. Русија је помогла Црној Гори да оснује своје прве школе, али и да се избори са „гладним годинама“, да народ не би прелазио у ислам да би се прехранио.

Бивало је и када Русија није могла помоћи, да њени интереси империјалне силе не би били угрожени. Али, и тада у Црногорцима љубав према Русији није сплашњавала. Као ни у ово вријеме, када је Русија међу првим државама признала независност Црне Горе након референдума 2006. године, иако је та независност насилно остварена и иако је тако црногорски народ препуштен на милост и немилост криминогеном режиму Мила Ђукановића.

Oлег Анатољевич Платонов

На нашу огромну жалост, ових дана се показало да је „дубока држава“ у Русији и даље и те како жива. Показало се да је наша мајка Русија, наша вјековна заштитница, и даље у чељустима материјалистичке глобалистичке идеологије од које је црногорски народ много пострадао у вријеме Ђукановићевог режима, а и даље страда јер је тај режим сада „дубока држава“, док нова власт не показује снагу, па ни озбиљну вољу, да се са том идеологијом избори и у опасности је да јој и сама потпадне.

Захваљујући својој снажној армији, Русија има државни, политички суверенитет. Међутим, један „детаљ“ ових дана показао је колико Русија културолошки и духовно није суверена, колико је њена аутентична цивилизација нагрижена русофобном, по својој суштини богоодступном и богоборном глобалистичком идеологијом, која се накалемила на совјетску комунистичку.

Олег Анатољевич Платонов, родољуб који је своју посвећеност отаџбини и роду доказао грандиозним дјелом, због тог дјела у данашњој Русији је осуђен. Платонов је предсједник Свесловенског савеза и директор Института руске цивилизације од његовог оснивања прије 27. година. За то вријеме Институт је објавио преко 500 томова који научно аргументовано свједоче аутентичност руске православне цивилизације, од тога преко 50 чији је он аутор. Ово импресивно дјело чини Платонова – човјеком институцијом.

Ова пресуда је у духу црногорских судова под влашћу режима Мила Ђукановића. Она је огромно разочарење црногорског родољубивог народа приврженог хришћанској словенској цивилизацији у руску државу. Олег Платонов показао се „лакмус папиром“ који је учинио видљивим антихришћански дух у актуелној руској власти, који биће руског народа разара попут канцера.

Текст је првобитно објављен у „Руском вестнику“ 29. јануара ове године под насловом „Страдање Олега Платонова“

Наслов и опрема: Стање ствари

(Седмица, 27. 1. 2021)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

2 replies

  1. Nike mi poznato da je Platonov zatvoren mada mislim trebao je odavno. Mozda bi pop Plamenac trebao u nekom sledecem clanku da objasni sta je Platonov pisao, izmedju ostaloga I tugaljivo obozavanje krvnika Staljina I raznorazne izvitoperene teorije.. Da li mozda SPC u Crnoj Gori planira da objavljuje sabrana dela Platonova?

    8
    8

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading