Александар Вучић: Трудићу се сачувамо земљу, али и да ниједној мајци не вратим сина у ковчегу

Да ја поменем уједињавање српских земаља, тачно мислим да би ме на онај барјак окачили испред Берлемона у Бриселу, пожалио се председник

Александар Вучић (Фото: Бета)

„Ми не смемо да подгревамо превише лажне наде нашем народу и да говоримо како су дивне ствари на Косову и Метохији – нису и неће бити, онај који вам то каже он је лажов“, поручио је данас председник Србије из Београда након седнице Владе Србије посвећене првих сто  рада.

Задатак Србије је да се бори за интересе народа, да помогне Србима на КиМ, сачува њихову безбедност и сигурност, али и да сачува интересе Србије на КиМ, каже Вучић, међутим:

„Да ће ствари да буду као мед и млеко, зато што ћемо да имамо нечију мању или већу подршку, па неће никада“.

Вучићева порука долази након разговора са француским председником, потом и председником Русије који су дали подршку у решавању косовског питања – Француска на „иновативан начин“, а Русија кроз „добро избалансирано решење косовског проблема које треба да одобри Савет Безбедности УН“.

Вучић је подсетио на то да је Француска признала косовску независност, али ипак каже да је за Србију важно и да он лично поштује то што председник Макрон, не само да „нема жељу да намеће своје ставове“, већ жели и да „саслуша српску страну“.

Вучић и Макрон

То, како каже, обично није случај са многим земљама које су признале независност Косова. „И у томе је велика разлика“, додао је.

Подцртао је још једном да ће се Србија борити за Србе на КиМ, „али да лажем наш народ да су ствари једноставне и да ћемо некога да згромимо или шта год урадимо, ја то стварно нисам у стању“.

„Трудићу се да увек свом снагом заштитимо и одвратимо свакога и да сачувамо нашу земљу. Али ћу се трудити и да ниједној мајци њеног сина не вратим у ковчегу. А при свему томе водићу врло чврсту и одлучну политику у заштити нашег народа на КиМ“, закључио је Вучић.

Вучић је на данашњој седници поводом 100 дана владе уједно поднео извештај о току дијалога Београда и Приштине, као и о томе шта се десило на разговорима у Бриселу, Паризу и Вашингтону.

А у истом дану, тектонска вест стиже такође из Београда: Ухапшено је 17 припадника криминалне групе коју је предводио Вељко Беливук, звани Веља Невоља.

Вучић се данас осврнуо и на изјаве лидера ААК, Рамуша Харадинаја који већ данима, на скуповима пред нове парламентарне косовске изборе, говори о уједињењу Косова и Албаније.

Рамуш Харадинај: ЕУ ће нас својим понашањем натерати на уједињење са Албанијом

Каже да је разговарао о томе са шефом Делегације Европске уније у Србији, Семом Фабрицијем, те додао:

„Да ја поменем уједињавање српских земаља, тачно мислим да би ме на онај барјак окачили испред Берлемона у Бриселу“.

Каже да је „неодговорност некима дозвољена“, а да онима који су озбиљни – није.

„Тако да Србији никаква врста неодговорности није дозвољена“, закључио је Вучић.

(КоССев/Покрет за одбрану Косова и Метохије, 5. 2. 2021)

Домаћа производња вакцине Спутњик В до краја године

Србија ће инвестирати колико год буде потребно у започињање домаће производње руске вакцине Спутњик В до краја године, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.

Он је за британску агенцију Ројтерс казао да су он и руски председник Владимир Путин направили иницијални договор о покретању процедуре производње коју је описао као „компликовану и тешку”.

Фото: Бета/АП

„У овом тренутку немамо производне капацитете за Спутњик В, али изградићемо их. Није важно колико кошта, инвестираћемо у то”, рекао је Вучић и додао да је циљ Србије да производи не само за сопствене потребе, већ и за извоз у региону.

Група руских стручњака требало би следеће недеље да посети Србију како би разговарали о производњи вакцине Спутњик В до краја године, наводи агенција и преноси да би у Србију овог месеца требало да стигне још 200.000 доза Спутњик В вакцине, 500.000 доза Синофармове, око 90.000 доза Фајзер/Бионтек и прве количине од око 100.000 доза Астразенекине вакцине, јавља Танјуг.

„Кинеска вакцина је најскупља”, рекао је Вучић, а Ројтерс додаје да су Србији помогле блиске везе са Кином која је до сада у њу инвестирала милијарде.

Агенција Ројтерс наводи да је Србија са више од 530.000 вакцинисаних, односно 7,5 одсто популације на четвртом месту у свету по броју вакцинисаних на 100 становника, иза Израела, Велике Британије и САД.

Додаје се да по програму вакцинације становници Србије могу да бирају између Фајзер/Бионтек, кинеске Синофармове и руске Спутњик В вакцине.

Агенција наводи и да је Србија међу првим земљама у Европи која је почела вакцинацију грађана са око милион доза Синофармове вакцине.

„Захвалан сам председнику Сију (Ђинпингу) због тога. Читао сам о квалитету вакцина и схватио да је кинеска веома добра”, истакао је Вучић за Ројтерс.

Он је нагласио да ће Србија потрошити између 200 и 300 милиона евра у току ове године за набавку вакцина, или 0,7 одсто БДП-а.

(Политика, 5. 2. 2021)

Положио сам први испит, десетка из социологије спорта

Председник Србије Александар Вучић објавио је на Инстаграму да је положио први испит на Високој спортској школи у Београду.

Александар Вучић са индексом, 5. 2. 2021.

Вучић је у објави на налогу buducnostsrbijeav навео да је на испиту из предмета социологија спорта добио оцену 10.

„Управо сам положио први испит на Високој спортској школи. Посебно захвалан проф. Ивани Чикић Марков на свему што сам научио. Да вам се похвалим, добио сам 10 из предмета социологија спорта. Радостан сам једнако, као и када сам положио први испит на Правном факултету“, написао је Вучић.

(Н1, 5. 2. 2021)

Опрема: Стање ствари



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Александар Вучић: “Трудићу се да сачувамо земљу и да ниједној мајци не вратимо сина у ковчегу”
    Хвала г Вучићу, храбра и мудра изјава.
    Држимо вас за реч.

    17
  2. Много ми је драго да читаци уопште нису нашли за сходно да коментаришу изјаве човека недостојног да чисти улице, а не да буде први у земљи. Ја очигледно не могу да поднесем то на начин већине читалаца Стања Ствари.
    Степен најпрозрачније и најприземније демагогије не може да ме остави равнодушним. Не постоји Устав, закон, било која правна норма коју овај шарлатан примећује. Не постоји то људско осећање које неће покушати да злоупотреби. На пример, он мајкама неће враћати синове у сандуцима, али је српску децу на Косову својом епохалном борбом оставио без икаве заштите. Он не пита за цену вакцине и купује је од Кинеза да би заштити здравље народа које ти исти Кинези унуштавају у Бору и Смедереву. Он бдије ноћима над Србијом и шефује свим штабовима за све и свашта, али онако успут ређа десетке на студијама у петој деценији живота.
    Није чак свестан да за његове представе нема публике. Они који учествују у његовим отварањима, обиласцима, непрекидним ТВ појављивањима су учесници у обмани, нису публика. Он самом себи одређује вредност, самом себи се диви, самог себе хвали. Свима намеће себе, своју наводну памет и своја препаметна решења. Каже да га његови противници мрзе.
    Да Вучићу, ја сам твој противник и мрзим те из дна душе. Даћу свој пуни допринос твојој смени, твом суђењу и твом кажњавању. То је моје право о коме се ти не питаш. То су ми право дали они који су ти претходили и који су, иако лоши, односу на тебе били дом културе с четири спрата. Није нелегално рећи да си лош, да си преварант, да си издајник. То су све чињенице које нећеш моћи да оповргнеш **** **** **** **** ***. Ти си једнако писмен правник као што си писмен председник. Зато ћу те привести к познанију права, које тако самоуверено газиш. Ја сам један. Одузми број чланова СНС-а од броја Срба (ако си у стању) и видећеш колико има оваквих као што сам ја.
    Вучићу, наша чаша је препуњена и даљим својим поступцима не можеш учинити ништа да је допуниш. Прешао си све мере нормалног и зато ће твој даљи третман бити у складу са тиме. Да ли схваташ, не можеш више покварити ствари, него што си их до сад покварио. Не можеш себе представити горим, него што јеси. Нити си дорастао томе да ти се дају неке шансе, нити би ти то могао да испоштујеш. Нећу ти рећи да бежиш одавде. Не, остани овде, покри се ушима и стрепи сваки дан. Ја нисам Веља, твој пајтос, па да ме хапсиш. Не претим ти, не позивам на твоју елиминацију иако си то заслужио, на рушење државе. Законски кажем да не желим да те видим на власти, не желим да ме више брукаш и не желим да уништаваш будућност мојој и свој осталој деци Србије.
    Вучићу, никоговићу, пропалицо, шибицару. Да није забрањено, овако писати? А, најбољи студенту права?

    15

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading