Драган Бујошевић изабран за генералног директора РТС

Драган Бујошевић по други пут добио петогодишњи мандат за првог човека државне телевизије

Драган Бујошевић (Фото: РТС)

Управни одбор Јавне медијске установе Радио-телевизије Србије је на данашњој седници потребном већином гласова именовао Драгана Бујошевића за генералног директора Радио-телевизије Србије, на мандатни период од пет година. Бујошевићу ће то бити други мандат на челу РТС-а.

Драган Бујошевић је рођен у Београду 1954. године. Дипломирао је на Факултету политичких наука, смер новинарство. Био је главни уредник Европљанина и Политике, а радио је и у Нину као новинар и заменик главног уредника.

Добитник је бројних награда: Годишње награде Политике, Награде “Дуда Тимотијевић” за унапређење ТВ новинарства 2001, Награде БК фондације за новинарство и публицистику 2002. године, Награде “Сташа Маринковић” листа Данас за аналитичко новинарство 2008. године.

Са Иваном Радовановићем објавио је књигу Пети октобар – 24 часа преврата.

За генералног директора РТС-а већ је биран у мају 2015. године.

У току његовог мандата РТС је све време био најгледанија телевизија, а 2017. остварен је рекорд – РТС је био најгледанији 360 од 365 дана те године.

(РТС, 2. 2. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Свака част! Кад неко за ово сазна, дође му да повраћа. Али. грешка је мислити да би други на том месту био бољи. Велика грешка и заблуда!

    8
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading