Хина: Ухапшени због наводног ратног злочина у Даљу

Кривичне пријаве поднете против мушкараца који су пријављени да су, као затворски чувари у Даљу, наводно противправно држали шесторицу хрватских цивила и осморицу хрватских бранитеља

Хрватска полиција

ЗАГРЕБ – Због наводне сумње да су 1991. и 1992. починили ратни злочин против хрватског цивилног становништва и ратних заробљеника на подручју Даља су ухапшене три особе, чија се имена не наводе.

Како је саопштила осијечко-барањска полиција, кривичне пријаве су поднете против четири особе, од којих је један 65-годишњак недоступан властима.

Кривичне пријаве су поднете против мушкараца старости 52, 61, 65 и 70 година, који су пријављени да су као затворски чувари од октобра 1991. до јуна 1992. године у Даљу, наводно противправно држали шесторицу хрватских цивила и осморицу хрватских бранитеља, јавља Хина.

Они се, наводи се, терете да су током заточеништва те особе физички и психички злостављали, чиме су починили кривично дело ратног злочина против цивилног становништва и ратног злочина против ратних заробљеника, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 27. 1. 2021.)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading