Ана Брнабић: Увођење сексуалног образовања у школе добра идеја, али требало би да питамо струку

Мени то делује као јако добра идеја, али треба да питамо оне који су стручни, рекла је Ана Брнабић о сексуалном образовању

Ана Брнабић (Фото: Бета/Влада Србије)

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да увођење сексуалног образовања у школе делује као добра идеја, али да о том питању треба послушати струку.

Она је тако одговорила на питање новинара да ли се у циљу спречавања насиља према женама, размишља и о увођењу сексуалног насиља и да ли постоји воља за то.

„Мени то делује као јако добра идеја, али треба да питамо оне који су стручни и који то могу да у потпуности сагледају и да њихове предлоге размотримо на Влади Србије. Шта лично мислим у демократском друштву нема толику тежину, ја сам председница владе, али мислим да треба да слушамо струку – рекла је Брнабић новинарима у Скупштини Србије где је учествовала на конференцији Женске парламентарне мреже „Храброст је женског рода“.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Вечерње новости, 25. 1. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

2 replies

  1. O pojedinim aspektima seksualnog obrazovanja se dovoljno uči kroz predmet koji se zove “Biologija”. Posebno je pitanje – gde je granica i u kom razredu treba decu učiti seksualnom obrazovanju, ako deca nisu svesna svoje seksualnosti pre puberteta?

    Najbitnije pitanje – da li je ideja da se na ovaj način u obrazovanje dece uvede ideologija homoseksualizma, kroz narativ, da je homoseksualizam normalna seksualna orijentacija?! Propaganda ideologije homoseksualizma upravo kaže da treba probati sve, pa i homoseksualizam, pa tek onda odlučiti o svojoj seksualnoj orijentaciji.

    Da li naša deca treba da slušaju predavanja na kojima će se veličati homoseksualizam i deca podsticati da GA probaju?!

    Čini mi se da je ovo cilj medijske pripreme na temu seksualnog obrazovanja dece!

    12
    1
  2. … а демантија нема: “размишља и о увођењу сексуалног насиља и да ли постоји воља за то”.

    Једва чекам одлучивање. На Влади. Србије.
    А потом и жестоку јавно-позивну и парламентарну дебату једва чекам.

    Ко још увек има дилему да ће технолошко-технократска “струка” бити покриће и за све будуће болештине нека се припреми. “Струка” ће, као и до сада, наставити да бауља по лошим преводима директива и да паметује још шире и више..Све у најбољем маниру бикинија из оне чувене Звонка Михајловског о статистици:: не отркива ништа а показује све. Да су барем њега пажљивије слушали… .
    Штета је велика, мислим на “”увођење сексуалног образовања” … “у циљу спречавања насиља према женама”, што излагање Премијерка није настављено рецимо речима: “Ето да сам ја на пример имала сексуално образовање у школи … (где би ми крај био) …”

    10
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading