Русија: Обелодањене фотографије наводне Путинове палате вредне милијарду евра

 Алексеј Наваљни и његов тим тврде да је Путинов посед коштао више од милијарду евра и да је плаћен „највећим митом у историји“

Путинова палата (Фото: Викимедија)

Тим Наваљног објавио је видео наводећи да је та луксузна „палата“ изграђена за председника Путина кроз компликовану корупционашку шему.

Руски опозициони лидер Алексеј Наваљни ухапшен је у недељу по повратку у Москву и одређен му је притвор до 30 дана.

Његов тим објавио је видео Путинове палате одмах по његовом хапшењу по повратку у Москву из Немачке, откривајући нове детаље о комплексу у близини града Геленџик, а за који се спекулише да припада руском председнику.

Стеван Гајић: Наставак мука са Наваљним

Наиме, Наваљни и његов тим тврде да је Путинов посед коштао више од милијарду евра и да је плаћен „највећим митом у историји“.

Они су изнели невероватне бројке о овом велелепном комплексу који снимљен дроном из ваздуха заузима површину 39 пута већу од Монака.

Направљена је тако да јој нико не може приступити с копна, из мора или ваздуха. Хиљадама људи који раде у палати забрањено је донети чак и једноставан телефон с камером.

Према нацртима, сам дворац има 17.691 метар квадратни, а састоји се од 11 спаваћих соба, неколико дневних боравака и дворана, приватног позоришта, биоскопа, коцкарнице, два базена, пекаре и „прљаве собе“ непознате намене.

Собе имају мраморне подове и стубове, а на зидовима се налазе раскошне декорације по узору на краљевске палате у Санкт Петербургу. Опремљене су баршуном и богатим теписима.

Међу наведеним намештајем је и сто вредан 56.000 долара и 27.000 долара вредна софа.

На снимку се виде и стакленик са  2.500 квадратних метара и подземни тунел који води до Црног мора.

Палата се налази на земљишту од 68 хектара, али стварна величина имања је до сто пута већа, наводе. Имању је наводно припојено и земљиште за које тврде да припада ФСБ-у, Савезној сигурносној служби Руске Федерације.

„Нови Версај, нови Зимски дворац“, рекао је Наваљни у снимку истичући да се ради о најскупљој палати на свету, која такође поседује непробојне ограде, властиту луку, властито обезбеђење, цркву, властити систем дозвола, забрану прелета, па чак и властити гранични контролни пункт.

Наваљни каже да је идеја за истрагу, коју износи из Немачке, потекла током његовог боравка на интензивној нези.

Ово имање назива „највећим митом на свету“ и тврди да је открио шему по којој је новац за његову изградњу дошао са офшор рачуна Путинових људи који су плаћали уносне државе уговоре које им је доделио током година.

Председник Русије Владимир Путин демантовао је да је власник луксузне резиденције, за коју га је оптужио затворени опозиционар Алексеј Наваљни, а чија је онлајн истрага о тој кући прегледана 86 милиона пута.

„Нисам погледао цео филм већ само делове које су ми припремили моји сарадници. Ништа од снимљеног на филму никада није припадало мени нити икоме од моје блиске родбине. Никада“, рекао је Путин.

Опрема: Стање ствари

(Мондо, 26. 1. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

5 replies

  1. Извините, више верујем Путину него Неваљном и не знам откуд овакав текст на овом сајту.

    18
    11
  2. @Миодраг
    Ovde niko ne tvrdi nista. Ljudi samo prenose vest jer je interesantna. Navaljni je tu nebitan lik. Na Putina se ne bi kladio za sve pare.

    14
    10
  3. Ко год да је писао овај текст, требало је да зна да у Русији није никада постојао краљ, па према томе ни у Санкт Петербургу нема краљевских палата. То управо указује на то да је преписано из неког страног извора, и то проблематичног, јер и тамо они образованији вероватно знају да у Русији није било краљева! Од оних који се оваквим стварима баве очекивало би се бар основно образовање!

    21
    2
  4. Путин каже : “Ништа од овога никада није припадало мени нити икоме од моје блиске родбине. Никада“

    Сећам се једнога који је често боравио на Брионима мада му никада ништа (па ни Бриони) није припадало. Али, он је заиста често примао и стране и домаће госте и са њима јавно радио и страсно уживао. У белом оделу, уз томпус и виски, са, рецимо, Нехру, Насер, Сукарно, Брежњев, Бургиба, Хрушчов, Елизабета II, Кастро . . . или са Елизабет Тејлор, Ђина Лолобриђида, Софија Лорен . . .

    Не знам да ли Путин долази у ову палату.
    Ко је власник, ко ју је платио, ко у њој ужива ?

    4
    14
  5. @Деда Ђоле… Путин засад сигурно не долази у ово здање, и у њему нико не ужива, јер је такво тренутно стање ствари. Какво… погледајте овде:

    Но добро, није први пут да милијарде људи падну на CGI “реалност” и са кило банана плаћене натуршчике Ц класе. Иначе, паралела с Хромим Дабом је промашила и бојево брдо. Владимирович већ 20 и кусур година дочекује госте у правим дворцима, царским, каквима нема премца у свету, а од чијег блеска ова скоројевићка бетоњара не избива из мрака, у којима, за разлику од ћопавог, не облачи пиџаму, не почиње јутро са “мајку ти бож’у”, и на које не полаже имање попут куме што је мела Бели двор. Како видимо да би у тим истинским палатама могао дочекивати госте бар још десетак година, остаје питање шта ће му диско, мини театар и базен за дилере наркотицима кад може да уђе у Баљшој, Ермитаж, атомску подморницу и борбени ловац кад год хоће. Деда, деда.. баш си к*ме.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading