Филип Коснет: Амерички војници нису гинули за Велику Србију или Велику Албанију

Мој коментар о придруживању Албанији је непромењен. Амерички војници нису се борили, а неки од њих нису погинули, да би створили велику Албанију, каже Коснет

Филип Коснет (Извор: КоССев)

Амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет изјавио је да његов став о придруживању Албанији остаје непромењен и да се амерички војници нису борили да би се створила Велика Албанија.

„Мој коментар о придруживању Албанији је непромењен. Амерички војници нису се борили, а неки од њих нису погинули, да би створили велику Србију и велику Албанију на Балкану. Желео бих да скренем пажњу на устав који позива на мултиетничко друштво са верском слободом за све”, рекао је Филип Коснет приштинским медијима.

Амбасадор Коснет је реаговао на изјаву Рамуша Харадинаја да ће предложити референдум за уједињење „Косова са Албанијом ако до 2025. године не дође до институционалног приближавања Косова НАТО-у и ЕУ”.

Рамуш Харадинај: ЕУ ће нас својим понашањем натерати на уједињење са Албанијом

Коснет је навео пример Сједињених Држава, као мултиетничке земље, у којој се, како каже, и након скоро 250. година и даље боре за изградњу друштва у којем постоји једнакост пред законом, једнаке могућности за све, у којима етничке групе живе у хармонији, чији су очеви оснивачи назвали савршенијом заједницом, пренео је РТС.

„Не бих волео да видим како људи на Косову одустају од овога. Мислим да Косово има користи од тога што је мултиетничко, мултирелигијско друштво и разговори о великој Албанији, разговори о великој Србији на Балкану били би предаја, били би неуспех и мислим да ово није одговор на проблеме земље и региона”, рекао је Коснет.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 26. 1. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Filip KosMet :)))

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading