Црна Гора: Мило Ђукановић потписао поновно усвојене законе

Дилеме које сам имао и због којих сам их вратио Скупштини на поновно одлучивање су остале, потцртава Ђукановић

Мило Ђукановић на Конгресу (Фото: Саво Прелевић/Вијести)

Предсједник Мило Ђукановић потписао је Указе о проглашењу закона које је Скупштина поново усвојила 20. јануара.

„Дилеме које сам имао и због којих сам их вратио Скупштини на поновно одлучивање су остале. С обзиром на јасну Уставну норму из члана 94 став 2 која гласи: „Предсједник Црне Горе дужан је да прогласи поновно изгласани закон”, нема простора за другачије уставно поступање Предсједника државе”, навео је Ђукановић на Твитеру.

Казао је како вјерује да укупним радом, а посебно у времену „комплексног амбијента вршења власти”, апсолутним поштовањем Устава најбоље доприноси држави и њеном демократском напретку.

„Надам се да су, након потписивања закона и њиховог објављивања у Службеном листу, чиме они тек постају дио правног система Црне Горе, створени услови за покретање процедуре од стране било којег субјекта у друштву за оцјену њихове уставности”, навео је Ђукановић на Твитеру.

Додао је како вјерује да ће Уставни суд, као једина надлежна инстанца, дати одговор на то питање на независан и професионалан начин.

Скупштина је на сједници 20. јануара поново усвојила измјене и допуне Закона о слободи вјероисповијести, гласовима 41 присутног посланика власти.

Црна Гора: Поново усвојени закони које је Ђукановић вратио Скупштини

Поново су усвојене и измјене и допуне закона о кредитним институцијама, измјене Закона о санацији кредитних институција и измјенама и допунама Закона о фискализацији у промету производа и услуга.

Парламент је поново усвојио и измјене Закона о раду, измјене и допуне Закона о државним службеницима и намјештеницима и допуне Закона о здравственој заштити.

Закони су првобитно изгласани у Скупштини на сједници 29. децембра, али их је Ђукановић тада вратио парламенту на поновно одлучивање.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Вијести, 25. 1. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар