Кина: Годину дана након „закључавања” Вухан живи нормално

Живот се у граду где је корона вирус први пут откривен углавном вратио у нормалу, док се остатак света тренутно суочава са ширењем заразнијих варијанти вируса

Вухан, кинески град у којем су пре више од годину дана забележени први заражени корона вирусом (Фото: Роман Пилипи/ЕПА-ЕФЕ)

Навршава се годину дана од увођења првог карантина у свету због ковида-19 у кинеском граду Вухану који је трајао 76 дана, пише британски Гардијан.

Јутрос, годину дана касније, становници овог кинеског града где је корона вирус први пут откривен, и у коме је забележен највећи број од 4.635 смртних случајева у Кини током пандемије, трчкарали су и вежбали „таи чи” у парковима дуж обале реке Јангце, преноси британски лист.

У Вухану је данас саобраћај био слаб, али није било ни трага барикадама којима су пре годину дана били изоловани делови града, и спречавало се кретање, а људима се забрањивао излазак из њихових станова.

Шта су нам Рокфелери поручили пре короне: Lock step сценарио (2010)

Живот се у граду са 11 милиона становника углавном вратио у нормалу, док се остатак света тренутно суочава са ширењем заразнијих варијанти овог вируса, због кога је до сада преминуло преко два милиона људи, јавља Танјуг.

Кина је данас пријавила још 107 нових случајева ковида-19, чиме је њихов укупни број достигао 88.911.

Власти у Кини су тренутно опрезне због новог таласа инфекције који ће уследити након прославе новогодишњих празника у фебруару, и поручују људима да не путују и да избегавају окупљања што је више могуће, наводи Гардијан.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 1. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

  1. U Kini su nošenje maske i ostale protivepidemiološke mere stvar isključivo medicine i discipline.
    Na Zapadu a i kod nas (pošto ga u mnogo čemu kopiramo) nošenje maske i ostale protivepidemiološke mere stvar su Ustava, mišljenja nestručnjaka i način za skupljanje jeftinih političkih poena – bez obzira na zdravstvene posledice po stanovništvo.
    Pomodarski pokret „biti uvek i samo protiv“ – nije važno čega – potekao je iz SAD. Logično imaju najviše obolelih i mrtvih. Pomodarima to, naravno, nije ni najmanje važno!
    Važno je slediti modu, ili kako je sad u modi da se kaže, „biti u trendu!“

    1
    9
  2. @diplomiraniduduk
    Кина има још једну предност: „Great FireWall“, по угледу на свог много старијег брата. Тако се бране од глупости, варвара и њихових психолошких операција. Много озбиљна империја.

    3
    2
  3. Још само да објасне како се десило да oпадање броја заражених крене баш од тренутка када су почели да смањују тестирања PCR тестом.

    6
    2

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading