Дритан Абазовић: Имовина СПЦ биће заштићена

Потпредседник Владе Црне Горе оценио да Ђукановић више не може да прави проблеме и да ће потписати усвојене измене Закона о слободи вероисповести

Дритан Абазовић (Фото: Борис Пејовић)

Законом о слободи вероисповести који је по други пут усвојила Скупштина Црне Горе биће заштићена имовина Српске православне цркве и добро је да је овај закон усвојен тако да ову тему сада можемо ставити ад акта и бавити се другим стварима, изјавио је потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић.

Он је гостујући на ТВ Прва рекао да мисли да Мило Ђукановић више не може правити проблеме око закона и да сада мора да га потпише.

„Они једино могу да као и остали грађани поднесу иницијативу Уставном суду везано за то је ли на седници било кворума, али све је регуларно. Тај Уставни суд је ионако крњи суд, политичко тело које ће такође доживети велике промене у наредном периоду, али свакако нико не може против воље народа, а већина посланика је гласала за овај закон”, навео је Абазовић.

Црна Гора: Поново усвојени закони које је Ђукановић вратио Скупштини

Упитан да ли је, као што неки знају да кажу, он стварни премијер Црне Горе, одговорио је да није. „Не, ја нисам премијер Црне Горе. Ја сам вицепремијер, а премијер је професор Здравко Кривокапић”, рекао је он.

Оценио је да је нова власт у Црној Гори урадила доста и да није могуће да се у земљи после 30 или 70 година једноумља за 30 дана успостави скандинавски систем.

Али, како је рекао, најважније је да је систем почео да се демонтира, да су многи људи који су га чинили отишли и да ће многи тек да оду. Такође и да је успостављена стабилност јавних финансија и да борба против корупције даје резултате.

Говорећи о хапшењу Брана Мићуновића рекао је да га није он ухапсио него црногорска полиција, поступајући по закону. Навео је да је полицајцима враћен интегритет, јер раније Мићуновића не би смели ни да зауставе ни да га питају за исправе. Нагласио је да је овим случајем показано да више неће бити недодирљивих и да ће закон бити једнак за све.

Црна Гора: Приведен Брано Мићуновић

Замољен да прокоментарише изјаву новинарке ТВ Црне Горе која је председника Србије Александра Вучића оптужила да је у Црну Гору пред локалне изборе у Никшићу „послао криминалце и паравојне формације”, Абазовић је рекао да то није јавни сервис и да је он био његов велики критичар док је био у опозицији.

Оценио је да то како ради сада ТВ Црна Гора „катаклизма” и „дно новинарства” и да ће се нова власт трудити да Црна Гора добије пристојан и професионалан јавни сервис који ће бити у служби грађана Црне Горе.

А на питање да ли ће и када доћи у Србију, у шали је одговорио „хоћу, чим ме позовете” и додао да је због ковида било тешкоћа за долазак, али да се нада да ће се та ситуација ускоро променити и да ће брзо доћи у Србију, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 1. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар