СЗО ће почети са процедуром сертификације „Спутњика Ве“

СЗО ће 22. јануара започети процедуру провере документације за регистрацију вакцине „Спутњик Ве“, рекао портпарол Руског фонда за директне инвестиције

Лого Светске здравствене организације (Фото: EPA/EFE)

Светска здравствена организација (СЗО) ће 22. јануара покренути процедуру сертификације вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V), изјавио је портпарол Руског фонда за директне инвестиције.

„СЗО ће 22. јануара започети процедуру провере документације за регистрацију вакцине ‘Спутњик Ве’“, рекао је представник фонда.

Претходно је представница СЗО у Русији Мелита Вујнович саопштила да су произвођачи руске вакцине против вируса корона „Спутњик V“ поднели Светској здравственој организацији у Женеви захтев за сертификацију вакцине.

Истовремено, она је додала да не искључује могућност да ће се вакцинисати руском вакцином против короне, уколико се у време када буде неопходна вакцинација буде налазила у Русији.

Вакцина „Спутњик V“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 20. 1. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар