САД: Трамп помиловао 143 људи укључујући и свог бившег саветника Бенона

Међу помилованима су репери Лил Вејн и Кодак Блек, затим Трампов финансијер кампање Елиот Бројди,  а ту је и бивши градоначелник Детроита Кваме Килпатрик

Доналд Трамп (Фото: Бета/АП)

Председник САД Доналд Трамп помиловао је бившег саветника Стива Бенона као део последње акције помиловања, којим је обухваћено 143 људи.

У уторак, већина америчких медија је за Бенона рекла да су веома мале шансе да ће бити помилован, међутим, он је на слободи након што је ухапшен у августу по оптужби да је проневерио новац донатора за изградњу зида на америчко-мексичкој граници, преноси Танјуг.

Међу помилованима су репери Лил Вејн и Кодак Блек, затим Трампов финансијер кампање Елиот Бројди, који је признао да је илегално лобирао код америчке владе да обустави истрагу о корупцијском скандалу у Малезији, а ту је и бивши градоначелник Детроита Кваме Килпатрик, који је служио 28-годишњу затворску казну због корупције, пренео је Гардијан.

Бела кућа је нешто после поноћи саопштила списак људи који су помиловани.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 20. 1. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Sve kriminalac na kriminalcu, baš kao i on. A u prethodnoj turi pomilovao i ratne zločince iz Blekvotera. Kažu ljudi da je cena pomilovanja išla i do $2m.

    1
    4

Оставите коментар